Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

voceaconstantei.ro Pizza Rolls

ro

16 Mar, 2015 00:00 1820 Marime text
Pizza este unul dintre cele mai populare preparate ale tuturor timpurilor. Şi, trebuie să recunoaştem, nici nu se prepară greu. Din punctul meu de vedere, secretul este blatul. Dacă acesta iese aşa cum trebuie nu contează umplutura, pentru că ţine de gustul fiecăruia. Poate tocmai şi din acest motiv este pizza atât de iubită, pentru că îţi oferă posibilitatea să o faci aşa cum îţi place, fără a ţine cont de vreo reţetă anume. Şi, din această dorinţă de diversitate, eu am făcut ruladă de pizza. Sau Pizza rolls.

Să vorbim puţin despre cocă. Trebuie să iasă pufoasă, bună, să nu se întărească. Eu prepar coca de pizza din: aproximativ 500 gr făină, un pliculeţ drojdie uscată (7 gr), un ou, o lingură ulei de măsline, o lingură ulei de floarea soarelui, sare şi zahăr.

Înainte de a prepara coca trebuie să punem drojdia la înmuiat, în apă călduţă, cu o linguriţă de făină şi „un praf” de zahăr. În făină facem o „gropiţă“ în care punem drojdia dospită, un ou, o lingură de ulei de floarea soarelui, una de ulei de măsline, puţin zahăr şi sare. Amestecăm şi apoi începem să punem apă călduţă până ne iese o cocă nu foarte tare, maleabilă. Frământăm bine, apoi acoperim castronul cu o cârpă curată şi îl punem într-un loc călduţ, la crescut. Vă spun secretul meu (nu ştiu dacă este cel mai bun sfat, însă vă scoate din încurcătură atunci când sunteţi pe fugă): când mă grăbesc pun castronul cu coca deasupra cuptorului electric sau a unei surse de căldură, iar coca creşte mult mai repede.

Între timp pregătim umplutura. Am pus în blender suc de roşii, măsline verzi, caşcaval ras şi nişte muşchi file şi am pasat până am obţinut o pastă, dar nu omogenă, ci cu bucăţi de ingrediente.

Am întins aluatul cu făcăleţul şi l-am uns cu sosul format în blender. Am adăugat salam de Sibiu şi încă nişte muşchi file şi puţin caşcaval. Am rulat aluatul şi apoi am tăiat bucăţi nu foarte groase pe care le-am pus în tava unsă cu ulei de măsline. Când au fost aproape gata le-am uns cu ou şi le-am presărat cu caşcaval.

Poftă bună!

Reţetă oferită de voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii