Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:35 18 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Paris-Brest cu zmeură

ro

29 May, 2017 08:40 1036 Marime text


Încă de când am făcut această rețetă de ecler de casă, am avut în minte să încerc și o rețetă de Paris-Brest, iar acum, că tot este sezonul ce ar putea fi mai delicios și răcoros decât această Paris-Brest cu zmeură?

Ce este Paris-Brest? Un aluat de choux, de formă rotundă, umplut cu cremă. La origine a fost cu cremă cu praline, dar între timp a suferit modificări și adaptări.

Ingrediente aluat de choux

  • 130 g faina,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 120 g unt taiat bucatele – (82% grăsime, eu folosesc acest unt la toate prăjiturile mele),
  • 240 ml apa,
  • 4 oua usor batute
  • două mâini de fulgi de migdale

Ingrediente sirop de zmeură

  • 150 grame zmeură proaspătă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de apă

Ingrediente cremă de zmeură

  • 250 grame mascarpone (de exemplu această brânză mascarpone)
  • 400 grame friscă din smântână (30% grăsime – de exemplu această Gusturi Românești) sau frișcă lichidă (de exemplu aceasta)
  • 150 grame zahăr pudră și încă 2 linguri pentru frișcă
  • Siropul de zmeură

Modul de preparare îl puteţi găsi pe alinacuisine.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii