Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronita de Craciun cu ciocolata si nuci

ro

17 Dec, 2017 10:28 2520 Marime text
Craciunul este sarbatoarea noastra preferata, atat de vesela, linistita si plina de culoare, in fiecare an asteptam cu nerabdare sa ne adunam in jurul mesei imbelsugate impreuna cu cei dragi.  La inceputul lunii decembrie eu deja incep sa configurez lista cu bunatati pentru masa de Craciun si chiar daca uneori nu am reusit sa prepar anumite retete sarate romanesti, niciodata nu mi-au lipsit de pe masa deserturile  traditionale de Craciun. Astazi va propun o reteta foarte gustoasa, o coronita de Craciun cu ciocolata si nuci, pufoasa si plina de arome. Reteta video va va ajuta sa o pregatiti si voi, simplu si rapid, in bucataria proprie.

Pentru umplutura coronitei de Craciun am folosit delicioasa ciocolata Poiana amaruie 65%. Datorita continutului ridicat de cacao, prajiturile vor avea un gust mult mai intens. In umplutura am folosit-o tocata marunt, iar dupa ce am taiat coronita, am observat cu placere ca ciocolata s-a transformat intr-o crema fina. Inainte de a gusta o felie parfumata din coronita cu ciocolata, sotul meu a mancat cu pofta cateva patratele de ciocolata amaruie Poiana 65% si abia dupa aceea a trecut la coronita. L-am inteles perfect, amandoi suntem fani ciocolata amaruie!

Daca pregatiti prajituri cu ciocolata Poiana amaruie 65% si incarcati o poza pe site-ul campaniei, puteti castiga saptamanal unul dintre cele doua mixere profesionale KitchenAid! Cu un asemenea premiu, sa tot gatesti, nu-i asa?

Coronita de Craciun cu ciocolata si nuci – Ingrediente (4-6 persoane)

Ingrediente maia

120 g faina
100 ml lapte
1 lingurita zahar
15 g drojdie proaspata

Ingrediente aluat

maia
300 g faina
40 -50 ml lapte
100 g zahar tos fin
1 varf cutit sare
1 ou mediu
1 lingurita portocala coaja rasa
60 g unt moale

Ingrediente umplutura

30 g unt moale
1 lingurita cacao
25 g zahar brun
50 g nuci tocate
1 tableta ciocolata amaruie Poiana 65% (80g)

Mod de preparare - www.lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii