Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
10:03 25 07 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

voceaconstantei.ro Cornuleţe

ro

18 Sep, 2015 00:00 635 Marime text


Am găsit reţeta pe www.caietulcuretete.com, însă nu am respectat-o întru totul. Am preferat, în loc de mere şi scorţişoară, o umplutură de ciocolată. Orice cremă de ciocolată vă place este foarte bună. Puteţi adăuga nuci prăjite, stafide sau orice vă place. Lăsaţi-vă gustul şi imaginaţia să vă vină în ajutor.

Ingrediente (pentru 16 bucăţi)

500 gr făină
250 ml lapte
1 plic drojdie uscată
4 linguri miere
25 gr unt
un ou pentru uns

Mod de preparare:

Dizolvam pliculeţul de drojdie în două, trei linguri de lapte cald. Mierea şi untul le dizolvăm în restul de lapte cald. Adăugăm făina şi frământăm până obţinem un aluat moale şi nelipicios. Lăsăm aluatul să crească la căldura până îşi dublează volumul. Împărţim apoi aluatul în două şi întindem cu sucitorul două foi rotunde nu foarte groase. Împărţim apoi foaia şi o tăiem cu cuţitul mai întâi în patru, apoi în şase şi apoi în opt şi punem câte o lingură de umplutură pe fiecare triunghi rezultat. Rulăm cornurile, le punem în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt şi le mai lăsăm să crească cam jumătate de oră. După ce au crescut batem un ou cu două linguri de lapte şi ungem cornurile deasupra. Le punem apoi în cuptorul încins la foc potrivit, până se rumenesc. Le ungem cu puţină miere. Sunt foarte bune atât calde cât şi reci.

Sursa: voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii