Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Ciocolată de casă

ro

08 Apr, 2015 00:00 2371 Marime text

Ciocolata de casa a fost unul dintre dulciurile preferate in copilarie. Bunica ne-o facea destul de des, uneori simpla, alteori cu nuci sau alune, cu vanilie sau rom. Dupa ce bunica nu a mai putut sa ne faca delicioasa ei ciocolata, a fost randul meu sa invat sa o fac. Este o reteta foarte simpla, dar daca dorim ca ciocolata de casa sa aiba o consistenta perfecta trebuie sa fim atenti la siropul de zahar. In functie de consistenta lui vom obtine o ciocolata mai moale sau una cu o consistenta mai densa. Mie nu-mi place nici foarte moale, nici foarte densa. Pentru mine consistenta perfecta a ciocolatei de casa este undeva intre moale si dens. Batoanele de ciocolata din comert au fost intotdeauna prea sfaramicioase, cu toate acestea le mancam cu foarte multa pofta. Bineinteles, ciocolata de casa este mult mai buna si mai sanatoasa decat cea cumparata, asa ca va recomand sa incercati aceasta reteta de ciocolata.


Ciocolata de casa – Ingrediente (tava 18×12 cm)

  •  250 g lapte praf integral
  • 125 g unt gras (82% grasime)
  • 100 ml apa
  • 40 g cacao
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pastaie vanilie
  • 60 g alune prajite
  • 30 g nuci prajite
  • 10 g stafide
  • 1 varf cutit sare
Rețeta completă pe: http://www.lauraadamache.ro/2015/02/ciocolata-de-casa.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii