Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
13:12 23 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Castagnole, gogosi turnate italiene

ro

13 Nov, 2017 12:54 464 Marime text
Delicioasele Castagnole sunt niste gogosi turnate, foarte simplu de facut, iar in compozitia lor regasim praful de copt si putin lichior pentru un gust desavarsit. Se fac cu precadere in luna februarie cand in toate orasele mari si mici din Italia se sarbatoreste Carnavalul, o festivitate care dateaza de pe vremea romanilor si grecilor, prin care acestia marcau inceputul primaverii. Carnavalul inseamna multa voie buna, petreceri insotite de deghizari, care alegorice, focuri de artificii si multe preparate, dulci sau sarate, prajite in baie de ulei. In aceasta luna, in toate magazinele italiene gasim castagnole, frappe, crostoli, tortelli etc., iar in Umbria, majoritatea produselor dulci prajite sunt stropite din belsug cu lichior Alchermes sau cu miere si pudrate cu mici bomboane colorate.
 
Despre concursul #Foodsie, organizat de Mega Image, v-am povestit si in reteta varzarilor, dar vreau sa va reamintesc sa participati la aceasta competitie frumoasa care merita toata atentia din partea celor care iubesc atat gustul bun cat si aspectul desavarsit al preparatelor. Saptamanal puteti castiga premii care constau in cursuri de cooking, plating si fotografie, la sfarsitul fiecarei etape cele mai reusite poze #Foodsie pot intra in cursa pentru o excursie culinara pentru doua persoane, iar finalul concursului va fi marcat de un premiu minunat: salariul unui chef pe o perioada de 6 luni!
 

Castagnole, gogosi turnate italiene – Ingrediente (35 gogosi)

  • 320 g faina
  • 4 oua medii
  • 125 g zahar tos fin
  • 60 ml ulei floarea soarelui/arahide
  • 6 linguri lichior limoncello/lapte
  • 1 plic praf copt
  • 1 lamaie medie (doar coaja rasa)
  • 1 varf cutit sare
  • 1 l ulei de arahide/ulei de floarea soarelui (pentru prajit gogosile)
  • 200 g zahar tos fin (pentru tavalit gogosile)

Castagnole, gogosi turnate italiene – Modul de preparare pe: www.lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii