Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
03:39 27 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

voceaconstantei.ro Bere excelentă de casă – reţetă din 1932

ro

26 Mar, 2015 00:00 784 Marime text
Sunteţi curioşi ce gust are berea de casă? O puteţi încerca! Reţeta de „bere excelentă” face parte din Fondul Fabricii de Cafea Frank şi se află în Arhivele Naţionale. Documentul este datat 1932.

Aşadar, o reţetă veche, recomandată ca având un „efect răcoritor şi întăritor” şi fiind recomandată „de mii de ori”.

Dar… cum se prepară:

Documentul din 1932 ne spune că se pune jumătate de kilogram de cafea de malţ în 10 litri de apă şi se fierbe o oră. Apoi se adaugă ¼ kg de zahăr („berea devine mai aromatică dacă se amestecă zahărul în 15 gr de hameu”), fierbându-se încă vreo 15 minute. Se umple o ceaşcă mică cu lichidul obţinut, mestecându-se în el 20 gr drojdie de bere. Amestecul se strecoară şi se toarnă înapoi împreună cu „o priză de sare”. Berea-i gata! Trebuie să fie lăsată într-o încăpere caldă ca să se răcească încetul cu încetul. Se toarnă printr-o pânză subţire în sticle de culoare închisă şi se depozitează. După 3-5 zile ne putem delecta cu băutura pe care am preparat-o singuri.

Pentru a nu da greş, spune documentul original, trebuie să respectăm cu stricteţe reţeta.

Noroc!

Documentul, care face parte din patrimoniul Arhivelor Naţionale


Sursa: Voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii