Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Varză a la Cluj

ro

30 Sep, 2013 10:06 3445 Marime text
In fiecare casa exista feluri de mancare preferate, mancaruri pentru care sotul sau copii fac giumbuslucuri sau recurg la santaj sentimental ca sa le obtina. In cazul nostru cele doua vedete culinare sunt: sarmalele raw si icre din seminte de chia.
In general Adrian nu are dorinte foarte clare sau exprese, e adaptabil si se bucura de tot ce pregatesc, dar in cazul sarmalelor lucrurile stau altfel. Periodic, dupa o ritmicitate careia nu i-am prins inca dedesubturile, le solicita imperios.
Varza a la Cluj, specifica zonei in care locuim, este o varianta care imi este mult mai la indemana, la fel de gustoasa ca si sarmalele dar mult mai rapid de pregatit. Servita cu smantana e de vis.

Ingrediente:

    hrisca - 200 g
    pulpa de nuca (rezultata de la lapte) - 100 g
    morcov ras - 1 bucata
    ceapa - 1 bucata
    patrunjel verde - 1 legatura
    varza murata - 1 castronel
    cimbru uscat macinat - 1 lingurita
    ulei de floarea soarelui presat la rece - 1 lingura
    sare de Himalaya - dupa gust
    piper macinat - dupa gust
    smanatana de caju - dupa gust

Reţeta completă aici: rawveganjoy.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii