Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Melodia Zilei Dan Spătaru – Să cântăm, chitara mea

ro

02 Oct, 2014 00:00 5955 Marime text


În anul 1939, pe 2 octombrie, într-o familie de învăţători, s-a născut Dan Spătaru, cel care urma să devină unul dintre cei mai importanţi cântăreţi de muzică uşoară din România.

Alături de sora sa mai mare, Dan Spătaru şi-a petrecut copilăria la Aliman, Ion Corvin şi Medgidia. După moartea mamei sale, a urmat liceul la Medgidia, dedicându-se carierei de fotbalist. În acest sens, a jucat ca mijlocaş la Progresul, apoi la Ştiinţa Bucureşti. Ulterior, deoarece suferea de hernie de disc, s-a dedicat muzicii.

Potrivit Wikipedia, primele melodii interpretate de Dan Spătaru au fost cele ale Cameliei Dăscălescu, iar primul succes l-a înregistrat cu „Măicuţa mea” de Temistocle Popa. Melodiile artistului se transformau în şlagăre, printre acestea numărându-se „Tărăncuţă, tărăncuţă”, „Nu m-am gândit la despărţire”, „Drumurile noastre”.

În ceea ce priveşte viaţa personală, în anul 1972, la Teatrul Fantasio din Constanţa, a cunoscut-o pe Sida. Doi ani mai târziu, cei doi s-au căsătorit şi au avut o fetiţă, Dana.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii