Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfaturi de Crăciun Cum să împachetezi cadourile ca un profesionist. Cum ambalăm cutiile, sticlele şi formele tubular (galerie foto+video)

ro

23 Dec, 2015 00:00 4326 Marime text


Crăciunul se apropie cu repeziciune, și nu ați împachetat încă grămada de cadouri pentru prietenii tăi și pentru familie? Încerc să vă ajut să realizați acest lucru rapid și fără dureri de spate.
  1. Pentru a  fi mai eficient folosește-te de o suprafață dură.
  2. Folosește banda adezivă pe ambele părţi ca să poţi fixa hârtia de împachetat în mod corect pe pachet. Banda se aplică pe dosul hârtiei, pentru a nu fi vizibilă atunci când pachetul va fi gata.
Pentru a ambala un pachet pătrat sau dreptunghiular, de exemplu o cutie sau o carte, folosește o bucată de hârtie de împachetat suficient de lungă pentru a putea fi înfăşurată de jur-împrejurul obiectului, suprapunându-se la margini cu 50 mm. Hârtia trebuie să aibă o lăţime totală egală cu cea a pachetului plus grosimea acestuia, plus alţi 25 mm pentru ambalare.
Când înfăşori hârtia în jurul pachetului, aceasta trebuie să fie strâns fixată, fiindcă altfel pachetul va avea un aspect neîngrijit. Îți va fi mai uşor dacă prinzi o latură a hârtiei de pachetul dinăuntru folosind bandă adezivă, pentru a putea trage de cealaltă margine a hârtiei, întinzând-o bine împrejurul pachetului; nu poţi face acest lucru însă dacă banda adezivă ar putea deteriora conţinutul cadoului - de exemplu, coperta unei cărţi. În loc de aceasta, presează cele două margini ale hârtiei cu ambele palme, înainte de a lipi una de alta cele două părţi suprapuse.
Dacă pachetul este prea mare pentru a putea fi folosită o singură coală de hârtie de împachetat, aşază pe masă două sau mai multe coli, cu dosul în sus. Fă o îndoitură de 15 mm pe fiecare margine alăturată alteia, răsfrângând o margine în sus şi cealaltă în jos. Introdu o îndoitură în cealaltă şi aplică bandă adezivă sub îndoitură de sus, pentru a fixa îmbinarea.
Pentru a împacheta un obiect cu o formă mai aparte, de exemplu o vază sau o sticlă, folosește o coală suplă, cum ar fi din hârtie de mătase, folie de aluminiu sau celofan colorat. Decupează două pătrate, fiecare cu latura de două ori înălţimea vazei, plus de 3 ori lăţimea ei. După ce ai adunat colile în sus de jur-împrejurul obiectului, răsfrânge colţurile pe deasupra panglicii de fixare, astfel încât să aibă forma unor petale.
 

Sfaturi pentru Crăciun - Aşezarea mesei de Crăciun - modul corect de a pune masa (video)

Crăciunița sau Steaua Crăciunului, floarea sărbătorilor de iarnă

Sfaturi handmade de Crăciun - Cum putem realiza cea mai frumoasă coroniță de Crăciun (galerie foto+video)






Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii