Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeia în oglinda vieții și a cosmeticii Tinereţea gâtului şi a decolteului

ro

03 Oct, 2015 00:00 2593 Marime text


Gâtul este o parte a trupului nostru care dă graţie şi frumuseţe. Făcând legătura corpului cu capul, pare o prelungire a obrazului şi trebuie să aibă aceeaşi prospeţime şi culoare, să fie suplu, tânăr, nemarcat de riduri. Majoritatea femeilor nu îi dau suficientă atenţie şi îngrijire, minimalizând importanţa unui gât tânăr şi neted şi aşa destul de chinuit pe timpul iernii, prin frig, vânt şi umezeală, acoperit şi iritat de gulere, mantouri, blănuri şi fulare. În afară de aceasta, nu se îngrijeşte nimeni suficient de felul cum gâtul este ţinut, în poziţie nepotrivită, chinuit şi strâmb, crispat, culcat pe perne înalte, care-l încreţesc şi-i sapă riduri circulare, „colierele lui Venus“. Chiar atunci când stăm cu bărbia în mâini, nu-l menajăm. Apoi, abuzul de săpun, de băi cu produse detergente care fac spumă, îl degresează şi-l deshidratează.

O dată cu pierderea mantalei acide a epidermei cu deranjamentele endocrine şi cu vârsta, se instalează o serie de negi, dacă aceştia găsesc un teren neîngrijit şi devitaminizat. De aceea, trebuie să luăm măsuri, să-l scoatem din uitare, să-i dăm aceeaşi atenţie şi îngrijire ca şi obrazului, să-l masăm, să-l hrănim cu o cremă grasă şi vitalizantă, cu elemente bioactive şi cu tonice care să-i redea elasticitatea şi tăria pielii. Imediat după ce am făcut baia sau duşul, vom unge gâtul cu cremă şi îl vom masa. Putem să-i aplicăm comprese calde, atunci când ne îngrijim obrazul.

Masajul se face cu deschiderea palmei începând de jos în sus, cuprinzând şi bărbia şi apoi coborând până aproape de stern. Se va face dimineaţa şi seara gimnastică, ridicând capul şi lăsându-l pe spate, apoi, coborându-l spre piept. Întoarcem apoi capul, la dreapta şi la stânga. Pentru negii ce apar pe gât, există o plantă numită Chelidonium sau rostopască. Conţine un suc colorat ca tinctura de iod. Acest suc este bun şi contra bătăturilor. Această plantă are o acţiune antimicotică.

Gâtul care prezintă riduri şi are pielea flască, deşi obrazul este neted şi tânăr, prin contrast, trădează vârsta. Dacă nu ne îngrijim şi gâtul, inutil obrazul este fraged, când pielea gâtului este bătrânicioasă şi lipsită de viaţă. El poate fi operat estetic odată cu intervenţia facială, printr-o incizie care-i scurtează pielea care atârnă din cauza lipsei elastinei din epidermă. Operaţia nu cere mult timp de spitalizare (2-3 zile), nu este grea, incizia este foarte fină, dar nu are o durată mare (5-7 ani). Un gât inestetic se poate acoperi cu o eşarfă dintr-o ţesătură care nu trebuie să irite pielea sau cu malete.

Îţi propunem să încerci două măști cu efect de lifting:

Masca antirid cu mere

Ingrediente
  • 2 mere fără cotor
  • 1/4 pepene galben de mărime medie fără semințe
Punem fructele într-un blender și le mixăm până ce obținem o pastă. Aplicăm masca antirid cu fructe pe gât și decolteu și o vom îndepărta cu apă călduță, abia după ce se usucă pe piele.

Mască antirid cu ceai verde

Ingrediente
  • 1 linguriță de ceai verde pudră
  • 2 lingurițe iaurt
Amestecăm iaurtul cu pudra de ceai verde, aplicam amestecul pe decolteu și ne vom relaxa. Clătim după zece minute cu apă călduță și aplicăm o cremă hidratantă.

Din aceeași categorie:

Ilustrație realizată de Luana Profor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii