Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

casadex.ro Si-a cumparat un sat intreg si l-a transformat intr-o poveste

ro

12 May, 2014 09:34 5867 Marime text
Cand se plictisesc, unii oameni aleg sa vada un film, sa faca o plimbare sau sa iasa la o cafea cu prietenii. Pe cand Paul, un britanic ce a lucrat ani la rand in domeniul asigurarilor, a gasit o metoda cel putin inedita de a scapa de viata plictisitoare din Londra – a cumparat un satuc in Spania, pe care s-a ocupat apoi sa-l reconstruiasca, pentru a-l transforma intr-o mini statiune turistica.



Los Castillejos este un mic sat din sudul Spaniei, asezat pe coama unui deal la poalele caruia se intinde pitorescul lac Vinuela. Localitatea compusa dintr-o strada strajuita de 12 case albe cu acoperisuri din tigla caramizie, in mijlocul carora se afla inca vechiul cuptor de paine ce deservea pe vremuri toti locuitorii micutei asezari, a fost cumparata de Paul treptat, in decursul a sapte ani de zile, dupa indelungi discutii si negocieri cu fostii proprietari.



Plictiseala disparuse intre timp, dar aventura excentricului britanic era abia la inceput. Toate casele aveau nevoie de lucrari de reconstructie, consolidare si renovare, asa ca au urmat ani de munca grea, pana la restaurarea vechilor casute rustice din piatra, specifice zonei insorite in care se afla.

Articolul integral si galeria foto pe casadex.ro

Din aceeași categorie Cum pot transforma un strop de culoare și puțină imaginație niște scări obișnuite în artă pură (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii