Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfântul Valentin Legenda Valentine’s Day

ro

13 Feb, 2014 17:46 5183 Marime text
Am auzit cu toti de Ziua Indragostitilor, dar cati stim legenda Sfantului Valentin?Am auzit cu toţi de Ziua Îndrăgostiţilor, dar câţi ştim legenda Sfântului Valentin?
            Se spune că, în vremea împăratului roman Claudiu al II-lea, barbaţii romani nu mai vroiau să plece la război, deşi împaratul îşi dorea acest lucru. Crezând că aceştia nu mai vor să lupte deoarece nu doresc să se despartă de familiile lor, împăratul a interzis căsătoriile.
            Un preot creştin pe nume Valentin, considerând nedreaptă decizia acestuia, a hotarât să căsătorească oameni pe ascuns. După ce a reuşit să unească destinele multor persoane, a fost într-un final capturat de împărat.
            Acesta văzând că este o persoană pe placul lui, i-a oferit şansa de a scăpa de la moarte dacă renunţă la creştinism, însă a refuzat. De aceea a fost întemniţat şi executat ulterior.
            Se spune că în perioada petrecută în temniţa romană a trimis scrisori, cu ajutorul altor persoane, celor apropiaţi semnându-se "Adu-ți aminte de Valentin al tău." De aici ar fi rămas expresia foarte des folosită mai ales în S.U.A., dar nu numai, “Would you be my Valentine?”.
            Acesta a fost probabil ucis pe 14 februarie în anul 269 sau 270.
Am auzit cu toti de Ziua Indragostitilor, dar cati stim legenda Sfantului Valentin?
            Alte surse spun că preotul pe nume Valentin ar fi cununat un creştin cu un păgân, că dăruia tinerilor flori din grădina lui şi că vindeca bolnavi.
            Aceasta este însă parte legendă şi parte adevăr. Nu se cunosc încă toate detaliile.
            Cert este faptul că 14 februarie este recunoscută ca Ziua Îndrăgostiţilor de o foarte mare parte din lume.
 
Sursă:
www.ro.wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii