Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mozart a murit din cauza întunericului

ro

08 Jul, 2011 00:00 1813 Marime text

wolfgang_amadeus_mozart_38606700.jpgMozart a murit din cauza unei infecţii în 1791, la vârsta de 35 de ani. Potrivit oamenilor de ştiinţă, organismul compozitorului nu asimilase destulă vitamina D, pentru că lucra noaptea, iar ziua dormea, aşa că avea foate puţin contact cu razele solare.

Faimosul compozitor austriac ar fi trăit mai mult dacă ar stat mai mult la soare, spun cercetătorii. Potrivit unui nou studiu, citat de Libertatea.ro, Wolfgang Amadeus Mozart nu avea destulă vitamina D în corp, pe care ar fi asimilat-o dacă ar fi ieşit mai mult din casă.

Mozart a murit din cauza unei infecţii în 1791, la vârsta de 35 de ani. Potrivit oamenilor de ştiinţă, corpurile noastre creează vitamina D din ultravioletele luminii solare, foarte necesară în lupta împotriva infecţiilor.

"Mozart compunea cel mai des noaptea, aşa că ar fi dormit în timpul zilei. În Viena este practic imposibil să produci vitamina D cu ajutorul ultravioletelor solare timp de aproximativ şase luni din an. Mozart a murit în luna decembrie, a doua lună de iarnă în care nu putea produce vitamina D", au afirmat cercetătorii, potrivit LiveScience, mai scrie Libertatea.ro.

Sursa: www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii