Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz incredibil - O femeie a dezvoltat o sarcină între intestine (video)

ro

11 May, 2011 03:04 2402 Marime text

caz-incredibil-o-femeie-a-dezvoltat-o-sarcina-intre-intestine-94982.jpgSituaţie incredibilă la Galaţi. O femeie de 31 de ani a purtat timp de opt luni un făt, fără să ştie vreo clipă că este însărcinată, pentru că sarcina nu s-a dezvoltat în uter ci între intestine. Când a ajuns la spitalul de urgenţă, medicii au constatat că fătul murise deja de două luni.

Femeia a ajuns la spital duminică cu dureri groaznice, însă nu a avut idee nici o clipă ce se întâmplă în corpul ei.

Medicii i-au făcut o ecografie şi au observat copilul mort. Au dus-o direct în sala de operaţie şi au rămas încremeniţi: citiseră doar prin cărţi de specialitate şi auziseră la cursurile de la facultate despre asemenea situaţii.

Femeia ar fi putut muri în orice clipă. Şi pentru medici e un miracol că a supravieţuit în aceste condiţii.

În mod normal embrionul ajunge şi se implantează în uter, unde se dezvoltă sarcina. Există însă şi situaţiile extreme când fătul creşte în trompele uterine.

Extrem de rar, ca şi în cazul de la Galaţi, placenta care hrăneşte copilul se inserează pur şi simplu pe organele din abdomen. E o situaţie pe care un medic e posibil să nu o întâlnească niciodată de-a lungul carierei sale.

În prezent femeia se simte bine. Va putea să plece în curând acasă unde o aşteaptă soţul şi un băiat în vârstă de 13 ani.

Sursa: Antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii