Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

preparate-culinare.ro Melasa de rodii

ro

23 Oct, 2014 09:20 7502 Marime text


Melasa de rodii este un ingredient cunoscut si folosit in Orientul mijlociu, in tari precum Iran, Siria sau Liban. In mod traditional, melasa se obtine prin fierberea sucului natural de rodii, fara alt adaos, zaharurile din fruct ajutand siropul sa se ingroase in timpul fierberii. Totusi, pentru a se ingrosa mai repede si a putea fi pastrata mai mult timp, se pot adauga zahar si zeama de lamaie, ca la orice dulceata. Melasa de rodii obtinuta poate fi pastrata intr-un borcan inchis ermetic, la frigider, pana la 2 luni. Pentru ca are o aroma unica si bogata, o puteti folosi ca topping la diverse deserturi (peste inghetata), in marinata pentru diverse carnuri, in sosuri sau ca dressing pentru salata.

Ingrediente (1 borcan de 250 ml)

suc natural de rodii 1 litru
zahar 135 grame
zeama de lamaie 50 ml

Reţeta completă o găsiţi pe preparate-culinare.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii