Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Soarele interior și exterior

ro

06 Sep, 2015 00:00 1727 Marime text



În multe dintre tablourile sfinților sunt pictate ”aurele” – străluciri luminoase care vin din interiorul persoanei respective.

La început, aura înconjura întregul corp. Cu alte cuvinte, corpul ființelor umane putea emana o strălucire luminoasă, precum soarele.

Ulterior, aceasta a rămas doar în jurul capului – indicând claritatea interioară a persoanei respective.

În prezent, ideea de ”aură” – de luminozitate interioară – este doar o legendă ce stârnește zâmbetul omului modern.

Aflat în alergătură între serviciu și casă, cu corpul îmbuibat de alimentele prelucrate cumpărate din magazine și otrăvit de medicamentele chimice folosite pentru orice fel de simptome și dureri – cu plămânii aproape blocați de gazele țevilor de eșapament și mintea complet încețoșată de folosirea continuă a calculatorului, televizorului, telefoanelor mobile și a altor dispozitive electronice – omul modern este doar o umbră palidă a potențialului și posibilităților sale reale.

De foarte mici copiii, părinții noștri ne cresc pentru a fi niște servitori perfecți ai sistemului social care ne consumă continuu energia.

Suntem învățați să ținem capul în jos, să nu răspundem, să ascultăm de ”specialiști”, de cei ”mai mari” – care le știu pe toate și să facem ce ni se spune.

Nu este de mirare că ne transformăm în oițe supuse, ce pot fi duse în turmă, oriunde și oricând.

Suntem bine impregnați cu frici, din copilărie, astfel încât să nu mai putem scăpa din închisoarea mentală a întunericului.

La început, fricile ne sunt continuu induse de adulții care ne cresc – de părinți, de educatori, de rude sau cunoscuți.

”Ai grijă să nu te lovești, să nu fii înșelat, să nu fii agresat, să nu fii rănit etc etc”.

Ni se spun unele lucruri de atâtea ori, încât ele intră profund în subconștientul nostru. Și la un moment dat, nu mai este nevoie ca nimeni să ne mai spună nimic. Mintea noastră derulează automat programul ce i-a fost introdus – astfel încât ne spunem singuri, continuu: ”ai grijă să nu fii rănit, să nu fii înșelat, să nu fii păcălit etc etc”.

Întunericul fricii și al grijilor se așterne foarte devreme în interiorul nostru, chiar de la începutul vieții.

Lumina care suntem și care exista în privirile noastre de copiii se stinge, ”aura” corpului nostru dispare încă din primii ani ai copilăriei.

Și noi începem să privim lumea prin ochelarii fumurii ai temerilor, ai spaimelor, ai durerilor și suferințelor.

Alimentația primilor ani din copilărie este una dintre cele mai importante cauze ale intoxicației interioare, ale otrăvirii corpului. Copiilor mici, de până la un an, li se introduc foarte devreme carnea și produsele alimentare în alimentație. Medici și nutriționiști zeloși, alături de mămici speriate și înfricoșate, susținute de bunici ”atotștiutoare” – pompează în corpul copiilor așa-numite alimente – carnea, ouăle, lactatele de animale, alături de zahăr, sare, făină albă și alte toxine.

Când copilul refuză, scuipă sau varsă – este adus la medic, i se dau pastille și corpul lui este păcălit să accepte otrăvurile, până când devine atât de intoxicat încât nu mai știe să prelucreze altceva, decât otravă.

Este o MINUNE rezistența corpului omenesc la abuzurile înfiorătoare la care este supus. Este o MINUNE cum oamenii trăiesc 70-80 de ani cu otrăvuri, nu cu mâncare. Este MIRACOLUL CREAȚIEI – puterea ce există în ființa umană, ca organism biologic.

Perfecțiunea ”mașinăriei” corpului omenesc vorbește despre perfecțiunea Creatorului – care a proiectat și realizat o dantelărie fină de țesuturi, legate între ele printr-o forță de coeziune invizibilă, dar perceptibilă – numită FORȚA VITALĂ.

VIAȚA – este acea dinamică ce animă corpul omenesc – este energia care ne ține pe Pământ și ne oferă ocazia de a trăi experiențe uimitoare.

Corpul nostru este viu, este însuflețit și dinamic și reușește să-și mențină această vivacitate, chiar și în condițiile alimentației proaste și a condițiilor de viață înfiorătoare – la care îl supunem zeci de ani.

Mi-am tot pus o întrebare în ultimii ani – de când cercetez nutriția și condițiile de viață omenești, precum și posibilitatea de auto-regenerare și refacere a corpului omenesc:

Este posibil să reaprindem lumina în corpul omenesc?

Este posibil să re-obținem strălucirea din ochii copiilor – într-un corp de adult?

Este posibil să ajutăm un organism să-și reobțină aura – să-și trăiască CONȘTIENT în corpul fizic luminozitatea?

În multe cărți am tot citit că este posibil.

Dar am fost de atât de multe ori înșelată de ceea ce am citit în cărți – încât până nu trec printr-o experiență directă cunoașterea teoretică, nu mai am încredere în ea.

Nu am cunoscut în această viață oamenii care să trăiască în corpul fizic propria luminozitate. Și nu am avut încă această experiență personală.

Probabil că întunericul din mine este atât de adânc, încât nu pot atrage în viața mea, în experiența mea directă, oameni luminoși.

Arnold Ehret, unul dintre părinții alimentației frugale (minime), spune în cartea sa ”Rational fasting” (postul făcut rațional) – că o ființă umană este cu atât mai sănătoasă și luminoasă, cu cât mănâncă mai puțin. Postul cu apă sau consumul minim de hrană – ajută organismele bolnave să se vindece și ajută organismele sănătoase să-și mențină starea de bine.

Cu cât mâncăm mai puțin, cu atât mai bine.

Tot el spune că în timpul posturilor prelungite, a observat la mai mulți oameni apariția unei străluciri din interior a organismului.

Pielea strălucea, ochii străluceau, întreaga persoană era mai luminoasă.

Postul alimentar curăță ”vehiculul” pământesc – corpul biologic – de toate deșeurile acumulate – și permite manifestarea energiei care locuiește acest corp.

Ehret spunea că se poate susține energia interioară a organismului cu ajutorul Soarelui.

Pe exterior – cu expunerile prelungite ale întregului organism la soare – iar pe interior, prin consumul de fructe – care reprezintă ”soare” înmagazinat de către plante sub forma produselor acestora.

Să nu vă fie frică de expunerea la soare.

Oamenii moderni, cu organismul poluat și plin de acidoză, au ajuns să se ascundă de chiar sursa vieții noastre – lumina solară.

Este normal ca razele soarelui, care sunt puternice, intense, și de natură acidă – să interacționeze cu un corp foarte acid – și să accentueze acidoza acestuia. Cu alte cuvinte, arsurile solare ne indică nu doar forța radiațiilor solare, ci mai ales intoxicația corpului care le trăiește.

Nu soarele produce alunițe și cancere de piele. Ci reziduurile acide și chimice din organismele oamenilor, care în contact cu soarele devin și mai agresive și distrug țesuturile în care sunt depozitate.

Moartea vine în special din interiorul corpului, acolo se află mizeriile și reziduurile în care ne înglodăm, din copilărie.

Soarele exterior și fructele (soarele interior) ne luminează și ne revelează UNDE avem de lucru.

Agravările pe care le produce soarele (exterior sau interior) – ne indică problemele ce există în interiorul nostru.

Cuvintele de ordine în folosirea soarelui (exterior sau interior – fructele) este ECHILIBRUL și SIMȚUL MĂSURII.

Pentru omul modern, aceste cuvinte este posibil să nu mai însemne nimic.

Suntem atât de obișnuiți să mâncăm precum roboții, de 3 ori pe zi, să stăm la soare 1-2-3 ore, pentru că așa ne-au spus toți cei din jur că ”trebuie” – încât ne este aproape imposibil să ne ascultăm ghidarea interioară, care ne spune EXACT de câte mese avem nevoie sau câtă expunere solară ne trebuie ÎNTR-O ANUMITĂ ZI.

Așa încât, nu este de mirare că oamenii exagerează și abuzează, atât cu expunerea la soare, cât și cu consumul fructelor – și apoi se plâng că sfaturile noastre sunt proaste.

În general, sfaturile tuturor din afara corpului nostru sunt proaste.

Cum poate cineva din exteriorul meu să știe de ce am eu nevoie?

Cum poate cineva, oricât de sensibil și senzitiv, să evalueze exact senzațiile, nevoile și dorințele ființei complexe care sunt?

Dacă eu nu mă cunosc bine și dacă eu nu mă susțin, pentru a-mi reface și menține sănătatea și vitalitatea – ar fi o naivitate să mă aștept ca altcineva să mă ghideze și îndrume – oferindu-mi reguli și legi exterioare.

Când orbercăi în întuneric interior, singura soluție este să-mi sporesc lumina cu ajutorul SOARELUI – a luminii dătătoare de viață pe Pământ.

Corpul omenesc actual este precum o fereastră extrem de murdară, prin care de abia se zărește lumea.

Dacă începem să o curățăm încetul cu încetul, simplificându-ne alimentația și viața, eliminând reziduurile acumulate atât în corpul fizic, cât și în câmpul emoțiilor și gândurilor noastre – începem să vedem din ce în ce mai bine în afară.

Avem un ajutor foarte puternic alături de noi, în tot procesul de vindecare și de re-căpătare a luminii interioare: Mama Natura și frații noștri pe pământ – arborii.

Plimbați-vă cât mai des în Natură, în aer curat, într-o pădure, într-un parc, pe malul unui râu sau pe malul mării. Sau chiar în orașele în care locuiți, pe străzile cu mulți copaci. Și priviți minunăția care sunt arborii – admirați maiestuozitatea coroanelor – și simțiți energia Păzitorilor Pământului.

Stați lângă arbori maiestuoși și simțiți-le energia, faceți liniște în mintea străbătută de zeci de gânduri și încercați să percepeți lumea precum un arbore.

Veți avea trăiri intense în Natură, alături de frații noștri, arborii.

Vă va fi mult mai ușor să fiți aproape de Lumină – pentru că arborii sunt entitățile vii ale Pământului care pot prelua și prelucra direct Lumina Soarelui.

Într-o livadă de fructe, veți simți întreaga energia a Soarelui, înmagazinată în fructele coapte ale toamnei.

Vine cel mai special timp al anului – timpul recoltei – în apropierea Echinocțiului de toamnă (22 septembrie, anul acesta).

Exact când energia Pământului începe să scadă, întrucât Soarele exterior va sta din ce în ce mai puțin pe cer, energia fructelor ne va oferi varianta ”bateriilor interioare” încărcate de soarele verii.

Sărbătoriți ziua recoltei în fiecare zi din toamnă, folosind din belșug roadele arborilor – merele, perele, prunele, gutuile – dar și strugurii, smochinele, murele, păducelele și multe alte bunătăți, oferite cu generozitate de Viața Pământului.

Aduceți fărâme de lumină în interiorul corpului vostru și permiteți-i întunericului să iasă – uneori sub forma secrețiilor (tip răceală sau indigestie), alteori sub forma bubițelor pe piele, sau adesea sub forma stărilor emoționale tip frică, furie sau neliniște.

Trăiți toate curățeniile corpului și sufletului, prilejuite de ”infuzia” de lumină solară a fructelor – cu conștiență și înțelegere – și angajați-vă pe un drum de auto-vindecare și re-generare a corpului fizic.

Vă doresc tuturor un început minunat de toamnă și să vă pregătiți temeinic pentru energiile Echinocțiului de toamnă, care sosesc însoțite de eclipse de lună (întocmai precum în primăvară).

Cu alte cuvinte, întregul Univers, prin mișcările sale, ne susține procesul de ”curățenie” interioară. El trimite energii sincopate, să ne ”zguduie” stagnarea și să ne amintească Legea Fundamentală: TOTUL ESTE SCHIMBARE.

Energia care suntem nu este creată, nu poate fi distrusă, ea pur și simplu ESTE.

LUMINA ESTE. Nu a dispărut, nu poate fi ”furată”, nu poate fi distrusă.

Poate fi doar (temporar) ascunsă, astupată, îngropată sub mizerii.

Amintiți-vă că SUNTEȚI LUMINĂ.

Căutați-vă LUMINA interioară, dedesubtul tuturor suferințelor pe care le trăiți în prezent. ESTE ACOLO. Ajutați-vă de Soare, de fructe, de arborii Mamei Natură – să vă re-amintiți cine sunteți.

O toamnă îmbelșugată tuturor!

http://www.centrulnatura.ro/soarele-interior-si-exterior/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii