Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saptamana INELULUI

ro

27 Sep, 2016 10:13 2027 Marime text



Săptămâna PERLEI a fost interesantă și provocatoare.

Limita între frumusețea perlei și lăcomia deținerii unei valori – a fost foarte îngustă și de multe ori – greu de perceput (și ușor de depășit).

În procesul de detoxifiere, acest lucru s-a ”tradus” prin încălcări frecvente ale ”graniței” dintre legile biologice ale corpului (ce AVEA CORPUL NEVOIE) si dorințele zvăpăiate ale minții.

Corpul a dorit pauză – relaxare – repaus.

Mintea s-a plictisit și a căutat mici conflicte, mici ”provocări”, un pic de ”suferință” și de dramă – ca să umple LINIȘTEA prea multă pentru ea.

Corpul a dorit SIMPLITATE, hrană ușoară și chiar pauză.

Mintea s-a întors la ”familiarul” trecutului: ”bunătățile”!

Și tot așa.

Granițele au fost ”încălcate” continuu – întreaga săptămână – cu o tenacitate care m-a surprins și mi-a amintit de familiarul film pe care l-am revăzut de zeci de ori: ”Ziua Cârtiței” (acel film în care personajul principal, interpretat de Bill Murray – retrăiește aceeași zi de zeci și sute de ori, fiind prins într-o buclă fără sfârșit).

Și ”tema” care a venit ”la pachet” cu  simbolul ”perlei” – a fost TEMA CERCULUI / A INELULUI / a ceva care pornește de undeva, se rotește și se întoarce iarăși de unde a pornit.

CERCUL – INELUL – ROTUNDUL – Uroborus-ul.

Uroborus – este un simbol extraordinar – șarpele care-și înghite coada – un simbol care indică ciclul nesfârșit al timpului și universului.

Chiar și Echinocțiul de toamnă, pe care l-am trăit săptămâna ce tocmai a trecut – mi-ar reamintit de toate Echinocțiile prin care am trecut de când am venit pe Pământ, multe dintre ele trăite la școală sau la serviciu – mereu ”ocupată”, mereu ”prinsă” cu ”treburi importante” – mereu uitând de mine, de corpul meu, de prioritățile mele.

An după an, timpul a trecut peste mine în UITARE DE SINE și mai ales, în abandon de sine imens.

Și corpul meu și-a amintit de toate abuzurile de zeci de ani – sperând să fie lăsat în pace și să fii învățat lecția.

ȘI SĂ IEȘIM ODATĂ DIN CERC!

În schimb, mintea mea, și-a amintit mai degrabă de toate ”ritualurile de consolare” și toate mecanismele pe care le-am folosit pentru a supraviețui acestei perioade.

Mâncarea, cititul, filmele, sportul / exercițiile – reprezintă mecanismele cel mai des folosite și perfecționate în zeci de ani.

Așa încât – tema INELULUI – a CERCULUI – a începuturilor și sfârșiturilor continue – m-a prins în nostalgia amintirilor / dar și în slăbiciunea cedărilor prea ușoare în fața ”vechilor” plăceri.

Mi-am amintit cum în România, în dansurile populare, HORA – reprezintă unul dintre jocurile cele mai îndrăgite.

Rotitul în cerc a mai multor oameni – duce la omogenizarea energiilor tuturor și la un moment dat – niciunul dintre participanți nu-și mai simte individualitatea – toți ajung să devină părți componente din ceva dincolo de fiecare dintre ei.

Am descoperit că întreaga tradiție dacică și vechea tradiție populară românească cuprinde CERCUL / INELUL ca și simbol al REPETIȚIEI INFINITE – a tot ce este experiența noastră.

Existența noastră MATERIALĂ este simbolizată de CERC – de INEL. Înțelepții din vechime știau.

Cercul a fost o veche reprezentare a ”zeiței” – a Mamei creatoare – mult timp înainte de a deveni un ”simbol al Soarelui”.

Inelele au fost dintotdeauna simboluri de putere și de energie.

Împărații, regii, faraonii – purtau inele uriașe.

În toate poveștile copilăriei noastre – am auzit de inele ”magice” care putea să transforme realitatea cunoscută.

Inelele cu pecete ale voievozilor și împăraților erau ”ștampilele / parafele” simbolizând statutul persoanei respective.

Cândva – toate inelele erau magice și sacre.

Și în prezent, inelele de logodnă și căsătorie – reprezintă simboluri importante pentru cea mai mare parte a oamenilor de pe pământ.

Care este inelul favorit pe care îl aveți?

Ce îl face să fie special?

Inelele olimpice – care se intretaie și simbolizeaza abilitatea oamenilor de a-și depăși ”obișnuitul” și a intra în zona extraordinarului – ne amintesc mereu de partea Divina din interiorul nostru (pe care o căutăm în toate formele, în toate activitățile, în toate strădaniile nostre zilnice).

Mi-a plăcut mult această fotografie – în care inelele se pot combina în orice fel de forme:

Chiar celebra imagine a ”Florii vieții” – un alt simbol special – este compusă din combinații de inele:

Vă propun ca în săptămâna ce urmează să ne jucăm cu simbolul INELULUI – fie sub forma bijuteriilor pe care le aveți – fie sub diferite alte forme – fotografii – obiecte cu formă de inele – fie chiar sub forma unor gesturi interesante (există în India o întreagă ”știință” a gesturilor – denumite ”mudre” – în care degetele sunt plasate în poziții considerate a îmbunătăți sau spori energia în organism).

Va propun ”mudra Gyan – care este o poziție mult folosită de cei ce meditează sau fac yoga – dar poate fi folosită oricând de oricine – și observați ce se întâmplă în organismul dv, dacă timp de 1-2 minute mențineți această poziție a degetelor.

Practic, uniți degetul mare cu degetul arătător, formându-se astfel un fel de cerc sau inel.

Faceți acest lucru la ambele mâini și mențineți poziția 1-2 minute – stând cât mai relaxați – și încercând să liniștiți și mintea.

Uitându-mă pe Internet după inele cu forme ”speciale” – m-am amuzat de inventivitatea infinită a ființelor umane.

Aș fi dorit să vă propun și ceva în zona alimentației și dietei – dar forma ”inelului” îmi amintește de produse despre care nu aș mai dori să discutăm. (patiseria este cea care a ”monopolizat” simbolul inelului / cercului în dietetica actuală).

Dar am descoperit și în lumea fructelor – INELELE multă căutate.

Si vroiam să vă propun tuturor, pentru săptămâna ce urmează – fie să realizați aranjamente în formă de ”inele” (cercuri) cu ajutorul fructelor și legumelor – fie să identificați legume – fructe – ce conțin acest tipar interior: CERCUL / INELUL (așa cum sunt ”inelele” de ananas mai sus prezentate).

Tot ananas – și tot inel!

Așa cum v-am mai spus și în alte articole – frumusețea simbolurilor constă în faptul că fiecare își poate alege semnificația lor.

Nu există una singură – pot fi multe – și pot fi individuale, nu doar generale.

Pentru mine personal – INELUL / CERCUL – reprezintă simbolul ”stagnării” – al ”legăturii” (cu un inel ”te legi” de cineva – sau de ceva – de o cauză, de o organizație etc) – al repetării acelorași și acelorași experiențe iar și iar.

Viața noastră umană este cel mai bine descrisă prin INEL / CERC.

INELUL / CERCUL este BLOCAJUL în DRAMA PĂMÂNTEASCĂ.

INELUL / CERCUL reprezintă pentru mine ”închisoarea” INTERIOARĂ  / EXTERIOARĂ perfectă.

Forma pe care o întrevăd ca potențial de evoluție pentru fiecare dintre noi este SPIRALA – și NU INELUL / CERCUL – adică urcarea câte puțin, câte puțin, la fiecare ”tură” – nu doar învârtirea pe loc.

Pentru mine – CARUSELUL parcurilor de joacă pentru copii – este mașinăria care simbolizează exact ceea ce fac în viața mea, zilnic.

Am senzația că acționez, că întreprind ceva, că am mai avansat un pic și la un moment dat, mă trezesc tot în locul din care am plecat.

INELUL / CERCUL există în viața mea continuu.

O iau de la capăt, în fiecare zi – și mă trezesc învârtindu-mă în același CARUSEL ruginit, iar și iar.

Aceasta a fost experiența perioadei prin care trec în prezent – și o observ cu toată detașarea posibilă – și fără să o intepretez sau judec.

Doar încadrând-o într-o simbolică și încercând să vă prind pe toți în jocul – mai mult decât interesant – al energiilor simbolurilor.

Ce înseamnă pentru fiecare dintre voi INELUL / CERCUL?

Ce aspecte ale INELULUI regăsiți în viețile fiecăruia?

Care este ”mesajul” INELULUI pentru fiecare dintre voi?

Vă doresc o trecere lină spre luna octombrie – care se apropie nerăbdătoare de noi – și revelații interesante în continuare!

Cu iubire,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-inelului/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii