Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minunea corpului fizic

ro

21 Aug, 2017 11:03 3235 Marime text



De curând am auzit o idee care m-a făcut să stau pe gânduri și să realizez un mare adevăr: puterea biologiei corpului nostru este mult mai mare decât toate tehnologiile la un loc.

Trăim într-o perioadă de multe descoperiri și avansuri fantastice ale tehnicii electronice, ale tehnologiei și științei.

Cercetarea și dezvoltarea cunoștințelor are loc la viteze amețitoare, fără precedent în istoria rasei omenești.

Dispunem la ora actuală de milioane de mașinării și instrumente create de oameni, cu care să ne pierdem cea mai mare parte din timpul vieții, într-o goană destul de haotică după o evoluție pe care o tot căutăm în exterior.

Dar multe dintre instrumentele existente (televizoare, telefoane mobile, tablete, iPod-uri și altele) sunt folosite nu doar în scopul ușurării activităților omenești. Ci pot face parte din diferite tehnici de supra-solicitare și încărcare a minții noastre, pentru a o distrage de la realul drum ce-l are de parcurs pe pământ: propria descoperire.

Cel mai extraordinar și fantastic instrument disponibil este CORPUL NOSTRU și energia care-l locuiește.

Corpul nostru fizic este un computer biologic de o perfecțiune greu de atins, vreodată, chiar și de către savanții noștri avansați.

În ADN-ul nostru există o bibliotecă genetică în care sunt stocate toate cunoștințele despre Universul care ne înconjoară.

Cu ajutorul unor coduri și chei corecte, am putea să înțelegem tot despre lumea și Universul în care trăim, folosind doar câteva fășii din ADN-ul din celulele noastre.

Sau doar accesându-ne fiecare dintre noi acele informații.

Sunt în noi, sunt în corpul nostru, sunt în celulele noastre.

Purtăm zilnic cu noi comori neștiute.

Suntem fiecare dintre noi o comoară și o sursă de cunoaștere și bogăție infinită.

Corpul nostru este bunul nostru cel mai de preț.

Rezistența corpului nostru fizic la abuzuri continue, zeci de ani de zile, la toate nivelurile, ne indică puterea și anduranța extraordinară a materialului biologic din care suntem făcuți.

Capacitatea de refacere și regenerare a țesuturilor corpului este uimitoare.

Iar însușiri precum transmutarea (transformarea unui element în altul) sau metamorfoza (schimbarea de la o formă la alta) aparțin cu siguranță posibilităților biologiei noastre.

Fiecare din noi deține o bogăție inestimabilă, pe care o purtăm inconștienți și mai ales, ignoranți: propriul nostru corp biologic.

Nu am fost învățați să comunicăm cu corpul nostru, cu organele sale, ce au o inteligență înăscută și pot fi capabile de miracole, atunci când li se acordă atenția și respectul de care au nevoie.

Nu am fost învățați să înțelegem semnalele pe care le primim continuu de la sutele de mii de celule ce alcătuiesc corpul fizic, fiecare dotată cu propria lumină interioară.

Mare parte dintre noi nu ne placem corpul fizic și ne purtăm extrem de urât cu el, neglijându-l și punându-l pe ultimul loc, în ierarhia alocării timpului și atenției.

Când ne uităm în oglindă, în fiecare zi, avem un dialog interior cu corpul nostru.

De cele mai multe ori este un dialog depreciativ și care ne scade vibrația energetică.

Iar această vibrație ce rezultă din dialogul nostru cu noi înșine se transmite în lume, prin intermediul câmpului energetic ce ne unește cu totul din jurul nostru.

Vă invit să încercați un mic exercițiu, în următoarele zile – un exercițiu care este continuarea altui exercițiu încercat anul trecut, în care ne-am transmis iubire, uitându-ne în oglindă.

Vă propun ca de fiecare dată când vă uitați în oglindă să vă spuneți în gând:

”CORPUL MEU FRUMOS ȘI MINUNAT, ARĂȚI FOARTE BINE ASTĂZI.

STRĂLUCEȘTI ȘI EȘTI LUMINOS.

ÎȚI MULȚUMESC PENTRU PUTEREA TA ȘI SUNT RECUNOSCĂTOR PENTRU REZISTENȚA TA”.

Faceți câteva zile la rând acest mic exercițiu, de câteva ori pe zi (de câte ori vă uitați în oglindă). Puteți să vă scrieți textul pe o hârtie, până reușiți să-l memorați și să-l ”rulați” în mod automat în minte.

Veți avea ocazia să folosiți o afirmație pozitivă cu care să mai înlocuiți dialogul mental auto-destructiv, moștenit de la părinții, bunicii și profesorii dumneavoastră.

Ne purtăm cu computerele biologice care sunt corpurile noastre exact precum un băștinaș din jungla Amazonului, căruia i se încredințează un telefon mobil de ultimă generație, cu multiple funcții – iar acesta îl folosește să spargă nuci cu el!

Suntem copii ignoranți care ne comportăm oribil cu minunatul cadou pe care ni l-a făcut Creatorul: corpul omenesc.

Am văzut la cabinet părinți ce dăruiesc copiilor de 3-4 ani telefoane mobile sau tablete de ultimă generație, instrumente delicate și scumpe. Iar copiii le transformă în câteva minute în niște deșeri, dând cu ele de pământ, umplându-le de mâncare, de plastelină și zgăriindu-le.

Copii explorează lumea, în mod naiv și uneori agresiv.

Adulții explorează lumea precaut, cu respect și mai ales, cu atenție și prezență (conștient).

Îmi doresc ca în această perioadă dinainte de Luna Nouă și eclipsa totală de soare în Leu să deveniți cât de conștienți puteți de corpul fizic pe care îl aveți, de frumusețea și perfecțiunea din el, care vă menține în viață, în ciuda tuturor relelor tratamente ce i le aplicați.

Relaxați-vă maxilarul și zâmbiți.

Îndreptați-vă spatele și uitați-vă înspre cer.

Inchideți televizoarele, computerele și lăsați telefoanele mobile în casă.

Ieșiți în aer liber, ieșiți din casă.

Plimbați-vă, faceți o baie în apa mării sau în râuri / lacuri sau bucurați-vă de picăturile de ploaie de vară.

Alergați, mergeți cu bicicleta, săriți coarda sau pur și simplu, mergeți printre case, pe străzi, prin parcuri, oriunde.

SIMȚIȚI CORPUL. SIMȚIȚI SPATELE – ceafa – zona lombară.

Simțiți mâinile și articulațiile.

Întindeți-vă cât puteți de mult și de des și CĂSCAȚI larg și zgomotos.

CE BINE ESTE! AAAH!

Puteți să beți un pahar cu apă, binecuvântând și mulțumind apei pentru prezența ei și pentru că vă meține corpul în viață.

Puteți să mâncați un fruct și să mulțumiți pământului pentru energie și nutrienți.

Și puteți să admirați fie un apus sau un răsărit de soare și să fiți recunoscători că sunteți în viață, că respirați și că puteți să zâmbiți.

Stați în corpul vostru în aceste zile din perioada eclipsei.

Nu vă lăsați alungați din corp în minte, de telenovelele și veștile rele pe care le veți afla (din belșug) toată această perioadă.

Datorită energiei sporite ce ajunge pe pământ, veți auzi de stări de rău, boli și incidente la mulți oameni.

Toți cei care au făcut greșeli după greșeli, de comportament alimentar, sau de vorbire incorectă ori de gândire negativă, vor primi înapoi de la Univers ce au oferit în ignoranță și inconștiență: SUFERINȚĂ.

Telenovelele și dramele vor curge în viețile tuturor celor din jurul vostru.

Nu vă lăsați prinși de ele.

Dacă stați în corpul vostru, vă centrați în inima voastră, aveți grijă de propria energie și vă păstrați vibrația de echilibru (a iubirii), veți reuși să mențineți această vibrație și în furtuna disperării celor din jur.

Veți accepta faptul că cei din jur au nevoie să treacă prin dramele prin care trec.

Este ca și cum ați fi un adult, într-o curte de grădiniță, și observați jocurile și dramele celor de la grupa mare: cât de în serios își iau ei conflictele, cum plâng, cum suferă, cum se chinuie în comunicarea cu ceilalți.

Dar nu intrați în jocul lor, nu încercați să le ușurați suferința, preluând-o voi și mai ales, nu încercați să le rezolvați încurcătura implicându-vă voi.

Ci doar îi mângâiați, îi reconfortați, le permiteți să se descarce și îi lăsați să-și găsească singuri soluțiile și să se împuternicească în acest fel.

Și reprezentați un MODEL DE ADULT care își menține vibrația crescută și le arată celorlalți CĂ SE POATE TRĂI ȘI AȘA.

CENTRATÎN CORP, în inimă, în prezent, în vibrația iubirii.

Fiți în corpul vostru și nu în mintea voastră.

Nu vă lăsați hipnotizați de electronice și de telenovele.

Nu vă lăsați ispitiți de ”bunătăți” alimentare creatoare de confuzie mentală.

Încercați să rămâneți cât mai mult în corp.

Nu evadați în minte, lăsând corpul ”neocupat”, ne-revendicat.

Un loc liber este imediat ocupat de alte energii din Natură.

La fel cum casa voastră este ocupată de păianjeni dacă 2-3 săptămâni nu ați dat cu mătura sau cu o cârpă.

Mulți oameni spun că nu știu cum să aibă grijă de corpul lor fizic.

Dar exact asta avem de făcut, în această viață, aici pe pământ: să ne asumăm responsabilitatea pentru noi înșine, să învățăm să avem grijă de noi, de corpul nostru fizic.

Nu se poate altfel.

Nu putem delega această activitate atât de importantă altora, oricât de tare am admira și valoriza autoritatea medicilor sau oamenilor de știință.

Cum o să știe oricine altcineva din afara mea, ce are nevoie corpul meu fizic?

Cu tot respectul, acest lucru este IMPOSIBIL.

Doar eu, în zeci de ani de zile, pot să învăț despre mine însămi și pot să aflu ce am nevoie, când am nevoie, cum am nevoie.

Să trăim cu toții, fiecare în corpul lui, centrat în inimă și în prezent și să menținem energia interioară cât mai înalt vibrațională, conectată la IUBIREA DE SINERECUNOȘTINȚĂRESPECTUL PENTRU CORPUL FIZIC și APRECIEREA faptului că suntem în viață.

Cu cât suntem mai mulți care ne conectăm la vibrația iubirii și a vieții (stând în corpul fizic și fiind prezenți), cu atât această vibrație va deveni mai puternică și va reprezenta o alternativă pentru viitorul nostru ca și grup de oameni.

Există multe alternative posibile, pentru viitorul nostru, pe care le creeăm împreună, noi toți, prin gândurile, emoțiile, acțiunile și energiile noastre.

Vă invit, pe toți cei inspirați de lumina de afară să ne conectăm următoarele zile, în special pe 21 august, cu Luna Nouă și Eclipsa totală de Soare (pe care nu vom putea să o vedem din țara noastră, dar căreia îi vom simți influența la nivel energetic, ca toți oamenii de pe glob) la CORPUL NOSTRU MINUNAT și SĂ SIMȚIM VIAȚA DIN EL.

ȘI SĂ FIM VIAȚA.

Să fim CREATORII PROPRIILOR NOASTRE VIEȚI.

Și co-participanți la creearea viitorului nostru, ca și grup de oameni.

 

Zile de vară magice tuturor,

Cu iubire,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/minunea-corpului-fizic/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii