Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro Săptămâna PAUZEI

ro

15 Aug, 2016 08:30 2014 Marime text



Fiecare dintre noi are nevoie de câte O PAUZĂ – la un moment dat – în cursul trecerii timpului.

O pauză ”să ne tragem sufletul”.

Așa cum respirația noastră înseamnă INSPIR – ușoară pauză – EXPIR – ușoară pauză (dacă sunteți puțin atenți la ea, veți descoperi că EXISTĂ ȘI PAUZE! – aproape imperceptibile, dar există!) – la fel și în orice din viața noastră – sunt necesare pauzele.

În relația dintre un bărbat și o femeie sunt necesare pauzele.

Dacă cei doi fac totul împreună, la un moment dat, relația se transformă într-o camaraderie, o prietenie și dispare tot romantismul.

Pentru că orice femeie are nevoie DE O PAUZĂ, de timpul petrecut cu ea însăși – pentru a se reconecta cu feminitatea interioară, cu intuiția, cu fluxul energiei – și orice bărbat are nevoie de o pauză – pentru a se reconecta cu ENERGIA MASCULINĂ, cu puterea ”structurii” și ”acțiunii”.

Fără aceste ”pauze” de reîncărcare – o relație se transformă – în timp, fie într-o prietenie și amiciție frățească, fie într-o luptă continuă și chinuială reciprocă.

În viața profesională este nevoie de pauze .

Indiferent cât de mult ne place ceea ce facem – dacă zi de zi, fără odihnă, repetăm același tip de activitate, copilul nostru interior se va plictisi de moarte!

Și va căuta diferite ”pretexte” să scape de ”corvoadă” (ca orice copil!) – inclusiv îmbolnăvirea, incidentele / accidentele sau pur și simplu, fuga (la adult, de multe ori, este fuga în mâncare, în dulciuri, în alcool, în cărți, în filme, în distracții facile sau alte evadări din conștiența zilnică).

În alimentația noastră este nevoie de PAUZE.

Dacă introducem în corpul nostru continuu, de mai multe ori pe zi – diferite substanțe – și nu-i lăsăm niciodată timp să facă câte o pauză – să se refacă, să se repare, să elimine reziduurile – ne vom trezi că sănătatea fizică arată exact ca un tomberon plin ochi cu gunoaie, care dau pe dinafară, colcăie de gândaci și șobolani și ne întrebăm – ”de ce mi se întâmplă mie asta?”.

PAUZELE sunt necesarul vieții  – observăm cum arborii și vegetația fac ”pauza de iarnă” – cum multe dintre animale – intră periodic în perioade de ”pauză” – și cum totul în jurul nostru este o oscilație continuă între acțiune și pauză.

De aceea, vă propun tuturor o SĂPTĂMÂNĂ DE PAUZĂ.

În orice fel reușiți – la orice nivel este mai ușor să faceți această pauză – în corpul fizic, la nivel de ocupație, de relație, la nivel alimentar, sau la nivel de orice acțiune pe care o faceți continuu, de prea mult timp.

Suntem deja la jumătatea anului – merităm cu toții O PAUZĂ de o săptămână.

RESPIRAȚI ADÂNC – conectați-vă continuu cu corpul vostru – FIȚI ÎN CORPUL VOSTRU – nu mai lăsați MINTEA să vă poarte prin poveștile și telenovele altora (faceți pauză la televizor, la computer, la știri, la mobil – la orice legătura cu MINTEA COLECTIVĂ!).

Îmi propun, alături de voi toți – o PAUZĂ la tot (la comunicare, la interacțiuni și ieșit prea mult în exterior) – pentru REFACERE, REGENERARE, REÎNCĂRCARE și REÎMPROSPĂTARE A RESURSELOR.

Să ne cuplăm la energia vindecătoare a soarelui de vară – a fructelor minunate ale anotimpului – și la IUBIREA din inimile noastre.

 

Zile liniștite tuturor,

Cu iubire,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-pauzei/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii