Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Magia este „normalul” vieţii

ro

01 Feb, 2015 11:17 2048 Marime text

SUNTEM ”GHIDAȚI” ÎN PERMANENȚĂ.

Ce bine ar fi dacă și am vedea continuu acest lucru!

Am citit un mic material de la ForYou, care m-a impresionat mult – despre faptul că ”nu există coincidențe”. Este vorba despre câteva mici istorisiri ale supraviețuitorilor atacului terorist din America, din 11 septembrie.

Toți acei oameni au rămas în viață datorită unor ”fleacuri” apărute în viața lor, în acel moment (unul n-a auzit ceasul deșteptător și a întârziat la serviciu, altul a pierdut autobuzul, altul s-a pătat pe haine cu micul dejun și a trebuit să piardă timpul să se schimbe, altul pur și simplu și-a pus pantofi noi, care l-au bătut și s-a oprit la o farmacie să-și cumpere plasturi – și să și-i pună!).

Acest ultim exemplu ar putea să sune chiar ”hilar” dacă l-am intitula ”salvat de bășicile făcute de pantofii cei noi”.

Destinul nostru este ”tricotat” în moduri foarte misterioase de Creatorul Jocului în care suntem cu toții participanți!
Exact lucrurile care ne ”enervează” mai tare, ne deranjează mai mult, ne crează disconfort și reactivitate internă – tocmai acelea se pot dovedi indicii esențiale către oportunități neștiute.

La scurt timp (câteva ore!) după ce am citit materialul de la ForYou, Universul mi-a ”predat” o lecție ”practică” – pentru a putea ”aprofunda” teoria pe care tocmai ce mi-o trimisese (”s-a prins” de mult Doamne Doamne că sunt o tocilară bine dresată, care lasă ca tot ceea ce citește și aude să-i intre pe o ureche și să-i iasă pe cealaltă). Așa că mi-a trimis un ”exercițiu practic”, să nu care cumva să uit LECȚIA.

Am vizitat un oraș în străinătate, pe care îl cunoșteam de vreo 3 ani și am dorit să ajungem într-o anumită zonă (la un stand de fructe renumite!).
Așa că am luat metroul și am coborât la stația terminală. Am ales să ieșim din Metrou pe o anumită ieșire (erau disponibile vreo 4), pentru că ne aminteam că se afla cel mai aproape de drumul ce urma să-l parcurgem până la standul de fructe.

Când am coborât din stație – am descoperit că ”am greșit” ieșirea de Metrou – și că nu mai cunoșteam împrejurimile, pentru că se extinsese un șantier de lucru și acoperise drumurile cunoscute de noi. Atunci, am luat-o de-a lungul gardurilor de protecție și am încercat să mergem tot pe drumul cunoscut. Și la un moment dat, ne-am trezit într-o înfundătură.

Am deviat puțin și am continuat tot de-a lungul gardurilor șantierului, tot pe drumul cunoscut – și ne-am trezit în mijlocul unui trafic infernal, imposibil de înaintat. Altă înfundătură.
Așa că am fost nevoiți să ne întoarcem de unde am plecat, și să descoperim ”UN DRUM NOU” – care s-a dovedit până la urmă FOARTE APROAPE de gura de metrou pe unde ieșisem (care a fost ”corectă”, totuși), dar și MAI APROAPE de destinația noastră dorită – standul de fructe.

Cu alte cuvinte – NOUL DRUM GĂSIT A FOST MULT MAI SCURT, mai plăcut și mai eficient decât vechiul drum, pe care îl știam și-l bătusem de nenumărate ori în dățile anterioare.

Dacă nu ne-ar fi fost închis accesul la vechiul drum și în ciuda încăpățânării noastre de a-l urma (deși era evident că era închis), nu am fi găsit NOUL DRUM – mult mai ușor și mai bun. Care fusese disponibil, evident, dintotdeauna, dar pe care nu-l luasem până atunci în considerare – întrucât eram prea ”OBIȘNUIȚI” și familiarizați cu drumul cel vechi.

METAFORA M-A IZBIT ”ÎN MOALELE CAPULUI”. Și am zâmbit în Sus, așa cum fac din ce în ce mai des, în ultimul timp ”IAR TE-AI JUCAT CU MINE AZI!”

Așa facem cu TOTUL ÎN VIAȚĂ.
Mergem pe ”drumuri bătătorite” – indiferent cât sunt de inconfortabile și chinuite, DOAR PENTRU CĂ SUNT FAMILIARE.

Stăm în RELAȚII INCONFORTABILE, acceptăm LOCUINȚE NECONFORTABILE, mergem la SERVICII INCONFORTABILE, etc DOAR pentru că SUNTEM OBȘINUIȚI CU DISCONFORTUL!
Consumăm alimente care ne fac rău imediat după ce le mâncăm (și SIMȚIM asta) – DOAR pentru că ne-am obișnuit cu ele (și nu TOATĂ LUMEA FACE LA FEL? De ce i-ar trece cuiva prin cap să schimbe ceva?)

NE OBIȘNUIM ATÂT DE TARE CU DISCONFORTUL – că nici nu mai putem CONCEPE măcar o secundă că am putea găsi O ALTĂ VARIANTĂ, cu mai puțin / sau deloc DISCONFORT.

Acesta este BLOCAJUL în care se găsesc MENTAL și EMOȚIONAL majoritatea oamenilor.

Mi-am învățat bine lecția ”practică” pe care mi-a dat-o Creatorul (am zâmbit către Sus și mi-am imaginat cum s-a amuzat teribil urmărindu-ne eforturile de a ”corecta” circumstanțele PERFECTE create de el să găsim acel DRUM EFICIENT).

DACĂ NE-AM FI OPRIT PUȚIN (și nu ne-am fi grăbit – prinși în dialogul nostru mental continuu) – AM FI ANALIZAT CU DETAȘARE ȘI CALM SITUAȚIA – ne-am fi uitat cu răbdare în jur – nu mai mult de 1 minut – NE-AR FI SĂRIT ÎN OCHI IMEDIAT SOLUȚIA EVIDENTĂ. Care era acolo CONTINUU.

Dar ”orbiți” precum caii de cursă de ”varianta cunoscută” de poveste – am pornit-o exact pe ”cărarea bătătorită” – bodogănind și căinându-ne pentru dificultățile pe care le întâmpinam!

Am realizat că la fel facem în tot procesul de detoxifiere.
În care NIMIC DIN CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ NU ESTE O COINCIDENȚĂ.
NICI UN EPISOD DE ELIMINARE – NICI O SUFERINȚĂ – NICI UN MOMENT ales de organism să-și facă detoxifierile (desigur – atunci când aveți treabă mai multă sau trebuie să plecați la drum, undeva!).

TOTUL FACE PARTE DIN PROCESUL DE ÎNVĂȚARE – pe care, în BUNĂTATEA SA NEMĂRGINITĂ, CREATORUL ne ajută să-l traversăm cu toții, spre CREȘTERE și DESĂVÂRȘIRE.

Am aflat și aflu zi de zi – prin lecțiile ”teoretice” și ”practice” pe care le primesc ”întâmplător” – cât de MINUNAT ESTE JOCUL.
Doar că acum am găsit ENERGIA și CLARITATEA MENTALĂ SĂ VĂD JOCUL destul de repede (chiar dacă am încă tendința să mă prind în el – în virtutatea ”inerției” vechilor reacții și obșnuințe).
Când ”mă observ” și realizez că iar sunt ”în telenovelă” – mă opresc, zâmbesc sau mă apucă râsul – și găsesc cele mai bune soluții să rezolv provocările!

Am zi de zi și minut de minut sentimental că sunt ”ghidată” exact cum trebuie, CÂND trebuie, către CINE trebuie și CÂT trebuie.
Ca și cum CINEVA știe CÂT și CUM pot să duc – și CÂND pot să duc ce am de dus.

Trăim într-o lume EXTRAORDINARĂ și elementul de MAGIE pe care l-am căutat ca și copil în cărțile de povești sau ca și adolescent în romanele și filmele de science-fiction – ESTE NORMALUL NOSTRU ZILNIC – dacă am dobândi CLARITATEA MENTALĂ să-l vedem mai des și DETAȘAREA să-i urmărim ”desfășurarea”.

Darul DETOXIFIERII din cadrul Strategiei Sănătate 5D este tocmai accesarea acestei DETAȘĂRI de care discutăm, precum și a unei DESCHIDERI mentale (sau CLARITĂȚI) fără precedent.
Care reprezintă PREMIZE importante în re-echilibrarea vieții noastre, în general (la fel cum dieta și detoxifierea, reprezintă circumstanțe importante pentru re-echilibrarea corpului fizic).

Școala Sănătate 5D este un program educațional novator – care deschide un drum ”nou” – nemai-încercat de alte programe educaționale = DRUMUL ÎMPUTERNICIRII oamenilor – drumul înțelegerii SIMPLITĂȚII JOCULUI și permite MAGIEI să redevină o parte componentă a vieții noastre. AȘA CUM ESTE, DE FAPT, ÎN MOD NATURAL.

Și am putut ”vedea” acest drum – doar atunci când toate celelalte ”au fost blocate”.

Mulțumesc că sunteți alături de noi în această Aventură de descoperire.
Împreună, suntem mai puternici și mai sănătoși!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii