Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura YEE SANG – pentru serbarea Anului nou chinezesc

ro

20 Feb, 2015 00:00 1684 Marime text
YEE SANG – pentru serbarea Anului nou chinezesc (19 februarie 2015).

Chinezii au multe traditii simbolice cu ocazia Anului Nou Chinezesc.
De curând am decis că SUNT PREA PUȚINE SĂRBĂTORI în calendarul nostru – și am merita să avem mult mai des prilejuri de SĂRBĂTORIRE ȘI CELEBRARE.

De aceea, vreau să vă propun să ne ”jucăm” împreună cu ocazia Anului Nou Chinezesc (intrând în vibrația miliardelor de oameni de pe Planetă care vor face același lucru, în acea dată).

SĂ PREGĂTIM ÎMPREUNĂ UN FEL DE MÂNCARE TRADIȚIONAL CHINEZESC NUMIT YEE SANG.

Acest Yee Sang – ce se servește doar de anul nou chinezesc, este o mâncare SIMBOLICĂ – care să ”atragă” în casa celui care o pregătește (sau o servește) ENERGIA ABUNDENȚEI ȘI A PROSPERITĂȚII.

Yee sang este un platou de fructe și legume – tăiate mărunt și aranjate frumos (dar SEPARAT, NU CA O SALATĂ AMESTECATĂ), astfel încât farfuria să iasă colorată și frumoasă ca o decorație:

Acest platou colorat trebuie sa contina ”cele 7 culori ale norocului” (printre care culorile soarelul la rasarit – alb – galben – portocaliu – rosu) – sa fie vegetale si fructe maruntite, alaturi de peste crud (marinat)/creveti/fructe de mare (nu obligatoriu) si condimente – simbolizând ABUNDENTA SI PROSPERITATEA

Trebuie sa aiba un SOS DULCE - pentru a indica O VIATA DULCE (care se va pune peste toate componentele, înainte de servire).

Si ceva alune (nuci) zdrobite – simbolul unei gospodarii pline de comori

Condimentele si piperul – atrag si ele abundenta.

Vă propun să încercați fiecare să creați un platou de Yee Sang – după cum vă poartă imaginația – pe care să-l împărțiți cu familia voastră pe data de 19 februarie.

Folosiți orice fel de legume, de fructe, crude și/sau preparate (opărite, la abur, marinate, prăjite etc) – aranjându-le într-o formă cât mai artistică în farfurie.
Puteți adăuga sau nu (după dorință) bucățele de pește/pești mici/creveți/ fructe de mare – dar trebuie să predomine fructele și legumele.

Iar înainte de servire – AMESTECAȚI CU TOȚII produsele din farfurie (împreună cu sosul), în același timp cu toții, urându-vă abundență și DE TOATE pentru anul 2015! (nu este nevoie să folosiți bețișoare – puteți folosi și furculițele!)

Strigați LOH HEY – precum chinezii – când amestecați ingredientele – pentru a vă ”amorsa” norocul în anul ce vine!

Și apoi spuneți NIAN NIAN YOU YU = ABUNDENȚĂ TOT ANUL!


Haideți să mai serbăm încă o dată anul special 2015 – care se anunță cu o ENERGIE puternică, încă de la debut!
Cercetați și pe Internet după Yee Sang – să admirați capodopere create de bucătarii chinezi, cu ocazia Anului Nou Chinezesc.


Și să vă fotografiați propria ”creația” împărtășind cu noi toți impresii, reacții, revelații, descoperiri.
Haideți să ne jucăm împreună, creeind o undă energetică a ABUNDENȚEI ȘI PROSPERITĂȚII pentru anul 2015!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii