Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura SAPTAMANA FOCALIZARII

ro

03 May, 2016 08:41 2317 Marime text



Misticul modern Matt Kahn spunea în ultimele prezentări pe video că în viața noastră sunt două etape importante:

ÎN PRIMA ETAPĂ, viața ”ne devorează”, ne încearcă, ne ”consumă” cu toate dramele și telenovelele. Această etapă se suprapune peste prima parte a vieții, la fiecare dintre noi și este caracterizată de ciclul ”încercare – eroare – încercare – succes”.

Este absolut normal și important să ÎNCERCĂM ȘI SĂ GREȘIM.
Este VITAL să greșim.
Învățăm din greșeli mult mai multe decât din succesele noastre.
Și un succes are o altă ”greutate” și altă valoare când urmează după o suită de eșecuri și diferite încercări. Prețuim complet diferit o experiență câștigată cu efort și străduință.

Când ”viața ne devorează”, GREȘELILE reprezintă REGULA.
Nu se poate fără ele.
Iar Matt Kahn ne dă un instrument puternic de a ne confrunta cu greșelile și eșecurile noastre.

O propoziție foarte puternică, care vă va fi utilă în fiecare moment al provocărilor și dificultăților:
ÎȚI RESPECT PUTEREA!

RESPECTUL este o energie atot-cuprinzătoare. Este o energie ce ne înalță vibrația în orice moment de șovăială. O energie ce ne ”re-focalizează” pe adevărata trăire a momentului.

Apare FRICA. Ne copleșește și ne devorează – ne face să ne îndoim de valoarea noastră și de orice decizie luăm.
Și atunci, îi putem spune: ”FRICĂ, ÎȚI RESPECT PUTEREA!” – Nu sunt de acord cu agitația și dificultățile aduse de tine, în viața mea, dar ÎȚI RESPECT PUTEREA!”.
Când o energie percepută ca negativă este tratată CU RESPECT, se întâmplă ceva în trăirea noastră. Atenția noastră se focalizează diferit și se schimbă ”unghiul de percepție” asupra situației.

Apare FURIA. Și ea ne cuprinde și ne ”devorează” în reacțiile sale greu de controlat.
Folosiți iar ”fraza magică”: FURIE, ÎȚI RESPECT PUTEREA!
Furia ESTE o energie, impersonală și tranzitorie, ca toate energiile. Și are o putere intrinsecă, care respectată, permite o detașare interioară.

Sau apare O PERSOANĂ FURIOASĂ, un om agresiv, care ne incomodează și ne face viața grea.
Aceeași frază ”magică”: ÎȚI RESPECT PUTEREA! Spusă cu voce tare sau în gând.
Când cineva (sau ceva) este tratat cu RESPECT, nu mai are nevoie să-și ”demonstreze” puterea – pentru că deja aceasta a fost recunoscută și apreciată!

LĂCOMIE, ÎȚI RESPECT PUTEREA!
TRISTEȚE, ÎȚI RESPECT PUTEREA!


DEPRESIE, ÎȚI RESPECT PUTEREA!
NEPUTINȚĂ, ÎȚI RESPECT PUTEREA!

Tratând cu respect fiecare dintre trăirile noastre negative, fiecare dintre părțile considerate ”de umbră” ale noastre, ca ființe umane, sau ale VIEȚII – în general – stabilim o nouă relație cu ele.

Nu mai încercăm să scăpăm de ele, să le ”ștergem”, să le anihilăm sau să le neutralizăm.
Majoritatea oamenilor se chinuie ani de zile cu eforturi de a ”scăpa” de propriile slăbiciuni. Și nu doar că ”nu merge”, dar acestea par să capete puteri din ce în ce mai mari. Ați remarcat cu toții că atunci când încercați ”să vă luptați” cu ceva (cu o dependență alimentară, cu un obicei nedorit – fumat, mâncat, băut cafea, bârfit, lenevit, etc etc) – acesta devine din ce în ce mai puternic, la fiecare oportunitate.

NU LUPTA – NU ÎNCRÂNCENAREA – NU CHINUIALA reprezintă soluția pentru echilibrarea interioară.
LUPTA NAȘTE LUPTĂ, RĂZBOIUL CREEAZĂ RĂZBOI.
În război NU EXISTĂ ÎNVINGĂTORI – există doar PIERDERE DE ENERGIE!

ÎȚI RESPECT PUTEREA!
Această frază magică arată că RESPECȚI orice manifestare a Divinului din jurul tău. Și respectând TOTUL, permiți VIEȚII SĂ EXISTE!

În momentul în care începi SĂ TE TRATEZI PE TINE CU RESPECT (să-ți respecți corpul, să-ți respecți ”slăbiciunile”, să-ți respecți deciziile și convingerile), ÎNCEPI SĂ TRATEZI TOTUL ÎN JURUL TĂU CU RESPECT.

Și așa – treci în ETAPA A 2-a – momentul în care TU ÎNCEPI SĂ ”DEVOREZI” VIAȚA.
Este rândul tău, acum, după ce ai „integrat„ lecția, după ce viața ”te-a devorat„ cu toate experiențele sale.
ÎNCEPI SĂ TRĂIEȘTI.
ÎNCEPI SĂ FII VIU.
ÎNCEPI SĂ FII VIAȚĂ.


Orice provocare, orice eroare, orice încercare – devine un prilej de a-ți evalua creșterea și de a răspunde cu admirație la tot din jur: ”ÎȚI RESPECT PUTEREA!

Ne FOCALIZĂM pe un aspect complet diferit al experiențelor prin care trecem și atunci acestea vor avea un impact diferit asupra energiei noastre.

De Sărbătorile Pascale, poți decide să încalci ”dieta de detoxifiere” și să ”guști” din vechile produse, fără să te simți vinovat, cu multă bucurie și fără nici un resentiment. Îi spui corpului tău minunat: ”ÎȚI RESPECT PUTEREA” și spui tuturor ”poftelor” și ”dorințelor”, tuturor anxietăților, fricilor și neliniștilor ce se nasc în tine: ”VĂ RESPECT PUTEREA”.

Și FACI AȘA CUM SIMȚI – fără să întrebi pe nimeni, fără să ceri permisiune de la nimeni și fără să te simți vinovat sau rușinat.
GREȘELILOR, VĂ RESPECT PUTEREA!
Chiar dacă nu sunt de acord cu unele comportamente și cu unele rezultate, VĂ RESPECT PUTEREA!

Simțiți schimbarea de energie doar când citiți aceste cuvinte?
SIMȚIȚI CUM DOAR ROSTIREA REPETATĂ A ACESTEI FRAZE ”MAGICE” vă ajută să transformați energia interioară, din stare de copil speriat și anxios, în adult detașat și relaxat?
ESTE O FOCALIZARE COMPLET DIFERITĂ – un alt punct de vedere – o altă viziune asupra aceleiași situații.

Când îmbrățișezi complet viața, când ”dansezi” cu tot ce vine din poziția adultului relaxat, când RESPECȚI tot ce este și te bucuri de tot ce este – JOCUL devine mult mai interesant și experiența mai bogată.

ESTE RÂNDUL NOSTRU, ACUM, SĂ DEVORĂM VIAȚA.
Ea a avut șansa asta, în prima parte a vieții noastre.
ÎI RESPECTĂM PUTEREA, îi admirăm strategia, știm că tot ce s-a întâmplat până acum a fost spre binele nostru mai înalt.
Și din acest moment, alegem să intrăm în etapa a 2-a a vieții noastre.

O etapă în care este RÂNDUL NOSTRU SĂ TRĂIM. NU SĂ ”FIM TRĂIȚI”.

Vă propun pentru săptămâna ce urmează, ce a început cu zilele luminate de Sărbătorile pascale și se va termina, vineri cu LUNA NOUĂ – un prilej de curățenie profundă și eliberare de alte și alte energii ”nedezirabile” din bagajul cu care suntem toți încărcați – să facem împreună acest exercițiu mic, dar interesant.
Indiferent de circumstanțele cu care ne confruntăm, indiferent de stările emoționale sau fizice prin care trecem – să rostim continuu mica ”incantație magică”: ÎȚI RESPECT PUTEREA.

Dacă apare durere fizică – de orice fel – desigur că o veți trata medical, dar în același timp, emoțional, îi veți spune corpului dv: DURERE, ÎȚI RESPECT PUTEREA! (cred că vă dați seama cât de PUTERNICĂ este realmente durerea, ca semnal de alarmă al corpului, că ceva nu este chiar în ordine în interior!)

Dacă apare orice stare emoțională: panică, frică, anxietate, neliniște, agitație, nemulțumire, indecizie, sentiment de inferioritate, rușine, vinovăție sau furie, agresivitate, violență, gelozie, invidie etc – spuneți-i sentimentului respectiv:
ÎȚI RESPECT PUTEREA.
Nu sunt de acord cu prezența ta, dar ÎȚI RESPECT PUTEREA!

Pentru orice conflict care apare cu o persoană, folosiți aceeași ”formulă magică” (de exemplu – mergi în vizită la socrii și mama soacră, ca de obicei, face toate acțiunile care să te scoată din starea de ”zen” – spuneți-i în gând sau cu voce tare – cum simțiți că trebuie să o faceți – ÎȚI RESPECT PUTEREA).
De fapt – fiecare acționează PENTRU A-ȘI DOVEDI PUTEREA!
Și când accepți acest lucru – TE DETAȘEZI DE JOC!
SCHIMBAȚI VIBRAȚIA ÎNTREGII EXPERIENȚE. Și aceasta se va transforma dintr-o dramă, într-o aventură – iar LECȚIA va fi înțeleasă, învățată și integrată.
ȘI EVOLUȚIA CONTINUĂ!

Focalizați-vă” zilele care urmează pe acceptarea și RESPECTAREA a tot și toate.

Vă doresc tuturor o săptămână interesantă, cu un mic dar foarte puternic experiment de lucru interior.

Cu iubire,
Sorina

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-focalizarii/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii