Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Săptămâna curățeniei și a clarificărilor

ro

29 Feb, 2016 10:15 2730 Marime text



Anul 2016 este AN BISECT, adică un an ce are O ZI ÎN PLUS, ziua de 29 februarie.

Ziua cu care începe săptămâna în care intrăm.

Înainte de a vă propune continuarea jocului, aș dori să facem un scurt rezumat la săptămâna ce a trecut.

Nu știu cum a fost pentru ceilalți ”săptâmâna bilanțurilor” (cea care tocmai a trecut), dar pentru mine personal a fost destul de ”zguduitoare” – pentru că am reușit nu doar să fac bilanțuri pe hârtie sau în cap – cu ”ce a fost, cum a fost și de ce a fost așa” – dar am reușit să ajung la câteva concluzii / soluții importante.

În medicină, când ai un diagnostic bun (corect), acesta reprezintă jumătate (sau mai mult) din tratament.

Cu alte cuvinte, dacă știi REALMENTE cu ce te confrunți, atunci soluția la problemă este simplă și evidentă.

Așa a fost și bilanțul meu.

Am reușit să văd, după ani de zile de ”curățenii” și eliberări, care era de fapt, unul dintre blocajele importante în avansarea mea – și conștientizându-l cu adevărat – am găsit soluții SIMPLE să-l rezolv.

De fapt – CONȘTIENTIZAREA s-a dovedit a fi chiar SOLUȚIA.

Senzația a fost una de mare ușurare energetică, parcă ceva mi s-a luat de pe spate și m-am ”eliberat”.

Consecința acestei constatări vor fi modificările importante ale activității mele profesionale, despre care voi anunța pe site / facebook cât de curând.

Așadar, pentru mine săptămâna trecută a fost extrem de importantă.

Am CONȘTIENTIZAT și în același timp realizat o eliberare importantă INTERIOARĂ.

În exterior, nu s-a întâmplat mare lucru.

Chiar am constatat că aparent, cei cu care am rezolvat ”conflictul” meu interior – au rămas la fel, neschimbați și nemodificați evident.

Doar ÎN MINE s-a schimbat, ceea ce era de schimbat – cum de altfel, era și normal.

Pentru că întotdeauna CONFLICTUL este în interior, în percepția noastră, în trăirile noastre – nu în REALITATEA din afara noastră – care doar ”oglindește” ce este în noi.

În același timp, am observat în jurul meu cum toată lumea a intrat, voluntar sau involuntar, în perioada de ”bilanț general”.

Sărbătorile de iarnă au prilejuit abuzuri alimentare oribile, mai ales pentru copii, care au fost de-a dreptul îmbuibați cu dulciuri și ”bunătăți” de toți Moș Crăciunii și bunicii drăgăstoși – ce și-au cumpărat iubirea celor mici cu mâncare.

Iar de circa 2-3 săptămâni, dar în mod special săptămâna trecută – mulți copii au achitat ”nota de plată” a abuzurilor alimentare din ultimele luni – făcând eliminări și descărcări de mucus și toxine din limfă – pe care medicina le etichetează drept ”viroze” și ”răceli”.

(și mulți adulți au intrat în același proces, dar ei măcar suferă de unii singuri, nu la ”pachet” cu întreaga familie, cum se întâmplă în cazul bolilor copiilor).

Prin urmare, am primit zeci de mesaje ”disperate” de la mămici și bunici – cu privire la episoadele de febră intensă ale copiilor (febra este un mecanism de apărare al corpului, folosit pentru ”arderea” virușilor și pentru mișcarea limfei – și în nici un caz nu se tratează cu substanțe chimice sau ”se închide” din buton – cu medicamente chimice!) sau de episoade de tuse nesfârșite, de mucozități de toate culorile, de eliminări prin scaun (dureri de burtă și diaree) sau prin piele (erupții și bube de toate felurile).

Da, organismele noastre sunt extrem de inteligente și la fiecare final de iarnă, fac o ”curățenie” generală – pentru a menține organismul în viață.

Cu cât sunt mai multe toxine, cu atât simptomele ”curățeniei” sunt mai spectaculoase – febra mai mare, mucozitățile mai multe, diareea sau erupțiile mai dramatice.

Aceeași părinți și bunici, care au îndopat copii cu toate toxinele de prin super-market-uri – merg acum la medic și cer alte toxine chimice – ca să rezolve situațiile apărute.

Cu alte cuvinte, nimănui nu-i place să audă de ideea că bolile, răcelile și virozele sunt ”nota de plată” a abuzurilor alimentare – și toți consideră că acestea sunt niște ”rele” venite din Univers (de la ticăloșii de viruși) și este nevoie să ”luptăm” cu ele folosind ”arme puternice” = medicamente chimice.

Așadar, majoritatea oamenilor preferă poziția de inconștiență a neputincioșilor (eu nu știu ce am de făcut, să-mi spună doctorul ce să fac) – și continuă să intoxice corpul copiilor cu alte substanțe – pentru că toată lumea dorește rezultate INSTANT și BUNE.

Bilanțurile” săptămânii trecute nu au fost doar în ceea ce privește starea corpului fizic (pentru că nu cred că a fost adult sau copil care să nu fi fost afectat de energia schimbătoare a săptămânii, de variațiile intense cald/rece, de variațiile umidității și mai ales de starea emoțională negativă generală care a fost în atmosferă) – ci și în starea emoțională / mentală, dar și la nivelul vieților personale, familiale și profesionale ale tuturor.

Aproape toată lumea a reușit să simtă LA MAXIM problemele, obstacolele, conflictele și dificultățile existente în prezent în viață.

Ca și cum toate problemele au fost DATE CU SONORUL LA MAXIM – să fie mai bine ”auzite” (percepute).

Așa încât – fără îndoială – în acest moment, majoritatea dintre noi – ȘTIM FOARTE CLAR cu ce ne confruntăm și unde este nevoie să lucrăm.

ȘI nu întâmplător începem o săptămână foarte interesantă de CURĂȚENIE – odată cu ziua suplimentară a lunii februarie – UN DAR AL ACESTUI AN PENTRU TOȚI (avem o zi suplimentară! super!).

Este o săptămână de lună în scădere, perfectă pentru orice măsuri de eliminare, detoxifiere, curățenie și evacuare – din corpul fizic, din suflet, din minte, din casă și din viață.

Orice măsuri  de CURĂȚENIE începeți să luați această săptămână vor avea rezultate intense.

Dacă vă apucați de o detoxifiere a corpului – totul va funcționa bine (atenție pentru persoanele cu boli cronice sau cu multe stagnări limfatice).

Vă recomandăm produsul Plantextrant – Extractul din Sevă de Mesteacăn D1, 20 pic in apa, de 1-2 ori pe zi, 5 zile pe săptămână, timp de 3-4 săptămâni.

Acest produs minunat ajută la curățenia rinichilor, pielii și sistemului limfatic, fiind ”deschizătorul” porților de eliminare al organismului – și cel care ne ajută corpul să treacă între energia iernii și cea a primăverii.

Și este cel mai bun produs pentru inițierea detoxifierii – împreună cu dieta simplă și cu ceva mai multă odihnă, ca de obicei.

Dacă doriți să țineți o dietă mai strictă de detoxifiere, acesta este momentul de inițiere a sa.

V-aș recomanda structura dietei ușoare prezentate în cartea ”Rețete în dieta de detoxifiere” (www.centrulnatura.ro) .

Pe scurt, aceasta ar fi:

dimineața  – sucuri proaspăt stoarse din măr cu morcov, sau blend-uri de banane și căpșuni, kiwi sau mango, cu câteva frunze verzi în ele (salată, spanac, pătrunjel, salvie, mentă, busuioc etc)

la prânz – salate cu proteină (pește, ou, fructe de mare, leguminoase, ciuperci – alternativ, în fiecare zi altele)

seara – amidoane fără gluten (orez, mămăligă, hrișcă, mei, quinoa, cartofi) cu legume gătite.

Acest regim simplu, bazat pe ”disociere” (să nu puneți împreună proteinele și amidoanele la aceeași masă) și pe eliminarea blocantelor sistemului limfatic (lactatele, gluten-ul și zahărul chimic alb, cu toate produsele care le conțin) ajută foarte mult în primăvară la curățenia generală a organismului, menținând puterea generală a corpului, în același timp.

Desigur, adaptați dieta la posibilitățile și reacțiile corpului, ascultați-vă totdeauna propriul organism și nu încercați să-l forțați să facă ceva ce el nu dorește în acel moment (oricât de ”sănătos” vi se pare demersul respectiv).

Dacă doriți să faceți curățenie în casă, este o perioadă optimă și foarte inspiratoare – curățenia se va face cu multă ușurință și va ține mai mult (decât dacă ar fi făcută în altă perioadă). Puteți să vă eliberați camerele și dulapurile de stagnare, de lucruri care zac neatinse de mult timp și de vechituri pe care nu le mai doriți în apropiere. Acum este momentul să donați hainele vechi, pe care nu le mai purtați, să scoateți toate cărțile și revistele vechi, care au prins mucegai și orice alte obiecte pe care se tot pune praful.

Dacă doriți să faceți o curățenie în relații, este o perioadă foarte bună de ”clarificări” și eliminări – criteriul important pe care îl puteți folosi fiind ”starea de bine”. Dacă îmi este bine în acea relație, voi dori să o mențin, dacă nu-mi este bine, voi încerca să o elimin sau măcar să o clarific (dacă este vorba despre relații de rudenie, ce nu pot fi ușor ”eliminate”).

Curățenia” înseamnă inclusiv o schimbare interioară în propriile dv percepții cu privire la relația respectivă; faceți o curățenie a tuturor prejudecățile, amăgirilor și falselor așteptări pe care le-ați ancorat în sufletul / mintea dv cu privire la o relație.

Dacă doriți să curățați viața profesională de orice stagnare sau nemulțumire, este momentul să luați măsuri de schimbare – de la schimbarea percepției și așteptărilor interioare și până la schimbări mai importante și mai ”drastice”, ale unui loc de muncă sau ale unei ocupații.

CIRCULAȚIA ENERGIEI este premiza VIEȚII și  DINAMICII NATURII.

STAGNAREA înseamnă INFLAMAȚIE.

Atât în corpul fizic, cât și în viața noastră.

Ne simțim minunat când ”circulăm energia” și simțim că ceva este ”în neregulă” când energia este stagnantă.

Așadar – săptămâna MĂRȚIȘORULUI – începe CIRCULAȚIA ENERGIEI – pentru că se apropie PRIMĂVARA (Echinocțiul de primăvară va fi pe 21 martie). Energia lunii martie se anunța foarte tumultoasă (ne așteaptă o eclipsă de soare, pe 8 martie și o eclipsă de lună pe 23 martie, imediat după Echinocțiul de primăvară – așa încât, pregătirea prin curățenie și eliberare este absolut necesară pentru toată lumea).

Ne găsim cu toții, ca pe un stadion de atletism, la capătul pistei – iar în ziua de luni, 29 februarie, stăm la marcajele de ”start” – conștientizând intensiv CE AVEM DE SCHIMBAT – pentru ca de marți încolo, de la 1 Martie – odată cu primele simboluri ALB-ROȘII ale primăverii – energia să înceapă să circule.

PE LOCURI – FIȚI GATA – START!

Și când energia începe SĂ CIRCULE – CURĂȚENIA, ELIMINĂRILE, SCHIMBĂRILE devin noul JOC AL NATURII.

Vă doresc o săptămână minunată, interesantă, dinamică și cu multă putere – trenulețul energiei pornește la drum cu toată forța – și vă agață pe toți în mersul lui, conștient sau inconștient.

Dacă ne îmbarcăm CONȘTIENT la drum, măcar ne amuzăm și ne distrăm de toate curbele și salturile peste cap ce le va face trenulețul!

PE LOCURI – FIȚI GATA – START!

O săptămână a curățeniei spornică pentru toată lumea!

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-curateniei-si-a-clarificarilor/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tania 29 Feb, 2016 11:22 Detoxifiere eficienta cu reteta urmatoare de suc. Sa il incercati: http://slabestecorect.blogspot.ro/2015/11/reteta-de-smoothie-detoxifiant-cu.html