Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura CLARIFICĂRI – Despre dieta alcalină

ro

23 Jan, 2016 00:00 2103 Marime text



Am observat existența unei mari confuzii cu privire la ”cunoașterea” din toate domeniile, inclusiv cu privire la nutriție.

ALCALINITATEA alimentației este o noțiune foarte controversată.

Comentariile ”acide” primite la adresa articolului cu privire la ”Săptămâna alcalină” îmi arată că viața și energia celor care au scris articolele sunt departe de a fi ALCALINE. Tonul acid indică energia acidă – așa încât, teoretic, tonul acid neagă chiar ”substanța” răspunsului.

Mulți dintre elevii Școlii Sănătate 5D – înțeleg deja foarte bine toate aceste ”confuzii” cu privire la dieta alcalină, întrucât experiența lor personală le-a demonstrat mai clar decât orice literatură CE ESTE ALCALIN și CE ESTE ACID – în materie de alimentație.

Așa încât, nu vă voi ”cita” din literatură, ci din experiența mea proprie, de ani de zile, cu nutriția, și din experiența pacienților și elevilor mei.

Am simțit nevoia de câteva clarificări, pentru toți cei care se simt confuzi când sunt puși în fața diferitelor opinii ale ”autorităților” în materie de nutriție.

Eu nu sunt și nu voi fi vreodată o ”autoritate” și nu sunt persoana care să vă spună ce să faceți și ce nu. Dintotdeauna am finalizat toate materialele mele, de împărtășire a experiențelor, cu îndemnul de a încerca, de a testa, de a observa și a vedea singuri, pe propriul corp – tot ceea ce vi se ”povestește” în materialele teoretice prezentate pe Internet.

Eu îmi continui experiențele personale și propriul proces de vindecare, pe care îl consider abia la început. Deși el se derulează de zeci de ani.

Am realizat și eu CONFUZIA și NECUNOAȘTEREA flagrantă în care se află lumea ”științifică”, dar și cei care încearcă diferite direcții de experimentare.

Și totul pornește de la NECUNOAȘTEREA MODULUI ÎN CARE FUNCȚIONEAZĂ CORPUL și mai ales, NEÎNȚELEGEREA NOȚIUNII DE DETOXIFIERE.

Elevii Școlii Sănătate 5D petrec 1-2 ani de studii și experiențe până învață DIRECT și clar aceste noțiuni.

Așa că nu am cum să le expun într-un singur material scurt.

Dar doresc să clarific doar câteva mici detalii necesare.

Iar ”sursa” pe care o citez este CORPUL MEU și TRĂIRILE MELE, plus observațiile directe pe câteva zeci de alte persoane.

1) Lămâile și citricele sunt fructe acide.

Dacă vă îndoiți de faptul că lămâia este acidă, puneți puțin suc de lămâie pe o rană deschisă și veți descoperi aciditatea ei.

Sucul de fructe acide (precum citricele) MIȘCĂ limfa stagnantă din corpul persoanelor în acidoză. Limfa este un fluid grăsos (cu grăsimi) plin ochi de toxine, de acizi și de reziduuri și de multe ori stagnează sau se blochează. Neeliminarea toxinelor din limfă (și ganglioni limfatici) duce la apariția celor mai multe dintre boli.

Acizii organici din citrice sunt INTRUMENTELE cele mai bune ale DETOXIFIERII – în care scopul principal este ”mișcarea limfei”.

Cu ce poți mobiliza depozite de grăsimi stagnante, dacă nu cu acizi?

Iar varianta noastră în detoxifiere sunt ACIZII din fructe (multe fructe sunt acide și semi-acide!), care ”mișcă” bine limfa! (cum au aflat toți cei aflați în detox).

Și prin eliminarea acizilor și toxinelor din limfă, apare o alcalinizare a corpului.

Așadar – LĂMÂILE NU SUNT FRUCTE ALCALINE! CI FRUCTE ACIDE.

Da, au o acțiune puternică de detoxifiere asupra corpului – PRIN CHIAR EFECTUL LOR ACID, DEZIRABIL (de dizolvare a mucusului și mișcare a limfei grase stagnante) – și lasă în urmă ”o reacție alcalină” a corpului.

Nu confundați CHIMIA PRODUSULUI cu EFECTUL PRODUSULUI!

Lămâia ESTE ACIDĂ – dar are în corp UN EFECT ALCALIN.

Așa încât – în detoxifiere – zeama de lămâie se folosește cu atenție! (pentru că poate dizolva și dentina dinților – așa cum au aflat-o, din nefericire, mulți dintre cei care s-au apucat de detox în mod spontan și neinformați!) și se asociază și altor măsuri de DETOXIFIERE.

2) DETOXIFIEREA este un proces complex și necesită multă înțelegere înainte de a fi aplicat, pentru a nu provoca suferințe inutile.

Una dintre condiții este MENȚINEREA DESCHISĂ A ”PORȚILOR DE ELIMINARE” ale corpului.

Majoritatea oamenilor moderni SUNT ”CONSTIPAȚI”.

Mulți au intestinele blocate de placă mucoidă (aflată ”în pereții intestinului”) sau rinichii închiși și plin de nisip.

Așa încât, CĂILE LOR PRINCIPALE de eliminare a acizilor și toxinelor funcționează prost.

În detoxifiere, datorită efectului ”dizolvant” al citricelor, ”dăm drumul” din limfatice și țesuturi la MULTE substanțe toxice – care se vor grăbi să iasă din corp. Dar pe unde? dacă ”porțile de eliminare” nu funcționează bine?

De multe ori – nu pot ieși – stârnind adevărate furtuni în corpul omenesc.

Sau ies ”prin piele”, prin mucoase – producând agravări greu de stăpânit.

De aceea, multe persoane SE SIMT MAI RĂU DUPĂ UN MASAJ, SAU DUPĂ PRIMELE ZILE DE SUCURI DE CITRICE, sau după orice altă măsură de detoxifiere, ce presupune ”mobilizarea” toxinelor din corp – DACĂ NU S-AU LUAT, ÎNTRE TIMP, MĂSURI DE DEBLOCARE ALE ”PORȚILOR DE ELIMINARE”.

(este ca și cum am scutura un preș îmbibat în praf, într-o cameră cu geamurile și ușile închise. Preșul este mai curat, dar ce facem cu mizeria eliberată din el, dacă nu poate ieși din cameră?)

De aceea vă recomandam să evitați în perioadele de ”dietă alcalină” – care induce un grad de detoxifiere în corp – să faceți repaus, să nu faceți mișcare fizică (gimnastică) – ce produce acizi în musculatură, sau să nu faceți masaj (ce ”mișcă” intensiv limfa, fiind o procedură foarte bună când este folosită CÂND trebuie). Pentru că nu pot ști la fiecare dintre voi starea ”porților de eliminare” și nu doresc să vă faceți mai rău – încercând să vă faceți bine!

Am întânit foarte multe persoane aflate în detoxifiere care s-au simțit rău după sucurile de fructe, sau după mișcarea fizică (gimnastică, sală, alergare), după saună sau după masaj. Și am înțeles ce s-a întâmplat în situația lor.

Sunt multe proceduri de detoxifiere excelente și cu rezultate notabile CÂND SUNT APLICATE LA MOMENTUL OPORTUN și ADAPTATE LA FIECARE ORGANISM ÎN PARTE.

De aceea nu le recomand oricând și oricum, și de aceea insist pe noțiunile de ODIHNĂ – RELAXARE și REPAUS în detoxifiere (pentru că sunt singurele ”circumstanțe” în care porțile noastre de eliminare se mențin ”deschise”).

3) Dintre toate alimentele care ”blochează” detoxifierea – am observat că toate alimentele bogate în proteine și uleiurile – determină o stagnare marcată a limfei.

SINGURELE ALIMENTE care produc ”mișcarea limfei” în mod evident sunt fructele (și unele legume alcaline, într-o măsură mai mică).

Am observat OPRIREA procesului de detoxifiere de fiecare dacă când se folosesc în alimentație:

– orice fel de produse animale (carne, lactate, ou, pește, fructe de mare)

– uleiuri și grăsimi de orice fel (vegetale, animale, semințe, nuci, alune etc)

– germeni și vlăstari de orice fel

Germenii sunt foarte bogați în ”hormoni de creștere” ai plantelor, care sunt substanțe proteice – și acționează ”blocant” la nivelul rinichilor.

Consumați frecvent și în cantitate mare, chiar pot să determine stări neplăcute asupra organismului (am observat-o pe mine, prin durerile de spate și de genunchi, apărute după consum prelungit).

Sucul de germeni de grâu blochează detoxifierea. Am văzut-o și pe corpul meu, și pe corpurile altora.

În schimb, poate fi un aliment foarte bun într-un stil de viață ”sănătos”, care nu înseamnă detoxifiere – ci o menținere a energiei corpului – cu condiția să fie consumat ocazional, nu zilnic.

Tot ce am scris mai sus este obținut din testarea pe propriul corp ANI de zile și din observarea și confirmarea pe alte zeci de persoane.

Știu ce scriu oamenii de știință și am citit zeci de tabele și informații despre ”grăsimile sănătoase”, ”germenii de grâu alcalini” și ”fructele pline de zahăr”.

Corpul meu și zecile mele de pacienți m-au învățat ALTCEVA.

Zahărul” din fructe – este compus din carbohidrați cu o structură specială și diferită de ”zahărul” tos obținut chimic. Elevii din Școala Sănătate 5D învață detaliat despre acestea și prin propria practică descoperă diferența fundamentală între puterea fructelor și cea a legumelor – cu privire la procesul de detoxifiere.

4) DETOXIFIEREA este un proces temporar.

STILUL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS este un proces de lungă durată.

În Școala Sănătate 5D elevii învață despre procesu de detox – care poate fi aplicat când și când – și despre ”stilul de viață sănătos” care devine UN MOD DE VIAȚĂ.

Cele două procese au reguli diferite – și ”instrumentele alimentare” folosite sunt diferite.

Ne ia timp să înțelegem diferențele și detaliile proceselor.

De aceea am decis organizarea unei ȘCOLI DE EDUCAȚIE – care durează minim 1 an de zile – în care oamenii au timp să citească, să aplice și să descopere multe dintre particularitățile procesului de re-echilibrare a sănătății

5) ALCALINITATEA ESTE DULCE

O persoană în stare alcalină este calmă, binevoitoare, cumsecade, cu vorba ”dulce” și mai ales, prietenoasă și deschisă.

O PERSOANĂ ALCALINĂ ESTE DULCE.

Ceea ce nu se poate spune despre cei care comentează informații pe care nu le stăpânesc în mod direct, în corpul fizic.

Pentru că se simte ACIDOZA și ACIDITATEA tonului, ca și la lămâi.

Totuși, efectul acestora este ALCALIN, pentru că organismul reușește să mai scoată din el alte toxine!

Așa că…..AVEM NEVOIE ȘI DE ACIZI, la fel cum avem nevoie de ALCALI.

ALCALINITATEA ESTE DULCE.

Bananele, perele, strugurii albi sunt intrumentele alcalinizării corpului nostru.

Vă doresc o ”săptămână alcalină” cât mai frumoasă și ușoară – care să permită luminii, energiei pozitive și optimismului să pătrundă adânc în celulele corpurilor tuturor!

Cu iubire, tuturor,

Sorina Soescu

http://www.centrulnatura.ro/despre-dieta-alcalina/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii