Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Centrul energetic al corpului – Soarele ”interior”

ro

08 Jan, 2016 00:00 1726 Marime text


Pe 6 ianuarie se termină perioada de ”focalizare” pe Soarele interior – pe zona central a corpului nostru.
Am petrecut zile spectaculoase, de MARE CENTRARE – iar SOARELE cerului a fost alături de noi cea mai mare parte a perioadei (chiar dacă frigul de afară ne-a înghețat oasele și dinții).
Soarele ne-a reamintit despre IMPORTANȚA CENTRĂRII, a găsirii esenței și focalizării eforturilor noastre.
Suntem învățați de mici copii să fim ”difuzi”, să ne risipim atenția în zeci de direcții, ni se spune că ”așa este bine” – să facem ”de toate” – că nu este în regulă să fim ”prea concentrați” pe un aspect sau altul al vieții noastre.
Dacă aveți copii, urmăriți-le comportamentul.
Când unui copil îi place o activitate sau un obiect, ce face?
Face acel lucru iar și iar și iar….obsesiv și repetitiv, până simte că-l stăpânește bine sau până se plictisește de el.
De câte ori ați citit o poveste copilului dv mic – trebuind să folosiți ACELEAȘI CUVINTE și ACEEAȘI INTONAȚIE – pentru ca el să poată să o ”prindă” la fel ca dv? De câte zeci / sute de ori ați pus același film de desene animate sau același CD cu cântece?
COPII AU NEVOIE DE CONCENTRARE ȘI CENTRARE, pentru a avea un proces de învățare EFICIENT.
La Școală – copii sunt învățați să se împartă în TOATE DIRECȚIILE, să înceapă să studieze multe materii (și pe nici una bine!) – și toată viața rămân ulterior niște adulți împrăștiați, descentrați și ușor de manipulat de forțele și energiile exterioare.
Am identificat această tendință de „împrăștiere” înclusiv în comportamentul alimentar, unde nu îmi este simplu să stau pe ”monofruct” – pentru că mereu îmi vine să mănânc 2-3 sau mai multe fructe odată (fie salată de fructe, fie smoothie, fie pur și simplu, unul după altul). Ca și cum ”simplitatea”, centrarea, este PREA DIFICILĂ pentru mine.
Sau PREA NEOBIȘNUITĂ.
Am exersat ”dispersia”, ”amestecarea”, ”complicațiile” și mai ales ”dispersia” o viață întreagă – încât au devenit ”normalul” meu la toate nivelele.
Datorită acestei dispersii continue (a gândurilor, a acțiunilor, a emoțiilor și a resurselor) – am pierdut și pierd continuu energie.
Zilele de ”centrare” ale Proiectului ”APRINDEȚI SOARELE INTERIOR” au luminat multe aspecte ale vieții mele în care ”împrăștierea”, ”difuziunea” sunt încă prezente – și care îmi afectează energia generală a ființei.
Am început anul cu măsuri de simplificare și curățare profunde – la nivele la care nu am umblat până acum: relații importante, de durată, dar și definirea programului sau a investiției eforturilor intelectuale și emoționale, pentru următoarea perioadă.
Am constatat că este nevoie de mai multă DISCIPLINĂ și DEFINIRE mai clară a unor repere (în special a ”granițelor” mele personale).
Am determinat că este nevoie de MAI MULTĂ PRACTICĂMAI MULT EXERCIȚIU – pe diferite tipuri de ”comportamente” – utile în menținerea unei energii pozitive (pentru a nu mai permite energiei ”lumii” să ne atragă atât de repede în vârtejul de frică și negativism).
De aceea, voi propune în perioada următoare – funcție de ”fluxul energiei” și al Naturii – exerciții PRACTICE cu utilitate zilnică – care să mă ajute (și să ne ajute) să rămânem cât mai mult ”acordați” la LUMINĂ și CENTRAȚI.
Mâine, 6 ianuarie 2015 – este o zi de vibrație cu CERUL și cu DIVINUL.
Dacă v-ați formulat INTENȚIA / INTENȚIILE pentru 2016 – este momentul să le ”expuneți” răspicat în această zi.
Nu folosiți termenul de ”vreau” – ci cel de ”intenționez” – și permiteți-i Universului să vi se asocieze pe drumul co-creației.
Co-creați O CALE LUMINOASA.
Scrieți pe hârtie – sau definiți, pur și simplu, verbal – CE INTENȚIONAȚI pentru voi înșivă în 2016 (sau în următoarele luni, sau în general)!
VOI DECIDEȚI!
Și anunțați SOARELE INTERIOR și SOARELE EXTERIOR (care va fi mâine pe cer – întrucât este o zi ”de foc” – ziua de 6 ianuarie!) de INTENȚIILE VOASTRE!
Cu voce tare, răspicat, sau în scris, în gând sau într-o rugăciune.
CUM DORIȚI!
SUCCES TUTUROR LA PRACTICA CREAȚIEI!
Mulțumesc că ați fost alături de mine în ultimele două proiecte – de echilibrare a ficatului și de ”aprindere” a Soarelui interior.
Și să ne regăsim cu bine, în curând!

http://www.centrulnatura.ro/final-de-proiect-aprindeti-soarele-interior/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii