Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Ce mi-ar fi plăcut să mă învețe părinții

ro

25 Oct, 2015 00:00 2015 Marime text


M-am gândit adeseori, în ultimii ani, în care schimbările din viața mea și din corpul meu au fost importante – ce mi-ar fi plăcut să fi fost învățată de părinții mei, pentru a evita suferința și dificultățile care au existat în viața mea, în primii 45 de ani.
Știu că părinții mei au făcut cum au știut ei mai bine și de mult am încetat să-i mai socot ”cauza” problemelor mele. Dimpotrivă, îi admir norm pentru că au rezistat și supraviețuit în presiunile sociale și mizeriile civilizației moderne. Și-i iubesc pentru că m-au ținut în viață și mi-au oferit șansa de a primi corp material și un loc fizic în care să-mi exersez puterile.
Dar am tot meditat la un subiect și anume: ce aș fi dorit să fi învățat de la părinți în primii ani de viață, astfel încât parcursul ulterior să-mi fie mai ușor – astfel încât ”respectarea regulilor” să fi fost ”naturală” (și nu o chestie impusă sau forțată).
Și am încercat să-mi fac un fel de ”listă” de ”lecții” tip A, B, C….. pe care mi-ar fi plăcut să le fii primit (și repetat) din copilărie (în locul celor tip ”trebuie să faci așa” sau ”să NU faci așa” sau ”ți-ai făcut lecțiile?”).
Poate nu este o listă pe placul oricui – dar am dorit să o împărtășesc cu cei care se află pe drumul redefinirii interioare, ca și inspirație și sprijin – în găsirea propriei liste interioare – și a schimbării setărilor personale.
Dragul nostru copil!
LUMEA ÎN CARE AI VENIT ESTE MAGICĂ!
Lumea este mult mai mult decât poți să vezi, să auzi, să miroși, să guști sau să pipăi! Poți percepe lumea și cu alte simțuri, pe care le avem cu toții, dar nu le-am exersat sau dezvoltat. Când vei dori și dacă vei dori, poți să accesezi și aceste simțuri – și poți vorbi cu copacii, cu florile, cu pietrele și cu orice parte din această lume minunată din jur.
Dacă noi nu vom reuși să te ghidăm sau îndrumăm, pentru că noi n-am reușit să ne dezvoltăm aceste simțuri, vom căuta pe cineva să te ajute.
TOTUL ESTE VIU în jurul tău.
TOTUL ARE VIAȚĂ – și TOTUL ESTE VIAȚĂ.
Ești doar o mica parte din lumea uriașă din jurul tău, și te vei comporta cu RESPECT și cu GRIJĂ față de tot și toate ce te înconjoară.
EȘTI ENERGIE – și ai nevoie de FOARTE PUȚIN din lumea din jur, pentru a trăi și a te dezvolta.
Vei lua de la lumea din jur cât mai puțin și vei încerca să o păstrezi și să o respecți, nu vei face rău făpturilor vii și vei fi atent la gesturile tale, la cuvintele și la gândurile tale.
Ai nevoie de FOARTE PUȚINĂ mâncare pentru a-ți menține corpul fizic.
NU MÂNCAREA ÎȚI ADUCE ENERGIE.
TU EȘTI DEJA ENERGIE!
TU EȘTI LUMINA DIVINĂ, parte din SURSA creatoare a vieții pe Pământ, care a intrat într-un corp fizic, pentru a-și trăi unele experiențe aici, acum.
Mâncarea îți susține doar corpul fizic, atunci când unele dintre celulele sale (părțile sale componente) au nevoie să fie înlocuite.
(și vei descoperi, drag copil, că mâncând, pierzi un pic de energie – necesară pentru digestie – dar asta este ”prețul plătit” pentru a-ți menține corpul fizic în viață, pe Pământ).
Când mănânci, îți trebuie doar HRANĂ VIE, PROASPĂTĂ, culeasă din arbori sau plante și consumată PE LOC, cu toate enzimele, vitaminele și mineralele în ea.
Puțină hrană, respirație în aer curat și multă mișcare – de asta are nevoie corpul tău fizic, care este DOAR O PARTE din ceea ce ești tu, în totalitate.
EȘTI PE PĂMÂNT SĂ EXPERIMENTEZI și SĂ ÎNVEȚI.
PĂMÂNTUL este o planetă ”școală”, în care învățăm ”prin repetiție” diferite lecții sau alegem să trăim diferite experiențe.
AI ÎNCREDERE ÎN TINE.
POȚI SĂ ALEGI ORICE.
POȚI SĂ ALEGI SĂ FACI ORICE – dar să fii ATENT ȘI CONȘTIENT la consecințele fiecărei alegeri.
POȚI SĂ BAGI DEGETUL ÎN FOC. Desigur că poți să o faci, dacă asta dorești. Să știi că acolo doare cam tare. Vrei să încerci? Poftim!
POȚI SĂ ALEGI orice opțiune.
Întotdeauna, în orice situație vei avea două sau mai multe opțiuni, pentru orice fel de ”direcție”. Indiferent că este vorba despre alimentație, despre odihnă, despre interacțiunea cu ceilalți (așa numitele ”relații”), despre drumul vieții tale (cariera, familia, viața materială, viața spirituală, etc).
POȚI ALEGE ORICE, știind că nu există ”bine” sau ”rău” – ci doar o experiență sau alta, cu unele CONSECINȚE asupra ta sau diferitelor părți ale tale.
POȚI SĂ NU MERGI LA ȘCOALĂ. Dacă nu dorești, poți să stai acasă. Doar că va trebui să găsești o modalitate să contribui la bunăstarea familiei, la procurarea mâncării, a hainelor și a altor bunuri pe care le dorești.
POȚI SĂ ALEGI ”SĂ MUNCEȘTI” sau ”SĂ NU MUNCEȘTI”.
De fapt, poți alege ORICE ACTIVITATE care îți face bucurie, care te facă să te simți bine în timp ce o realizezi.
Este important ca orice faci, să faci CU BUCURIE, să faci cu drag și să-ți facă multă placere. Când înveți lucruri noi, te simți bine, de aceea, este util ca orice activitate să aibă ceva ”nou” și ”interesant” în ea, de câte ori este posibil.
NU ”TREBUIE” să faci nimic din ceea ce nu dorești să faci.
Dacă simți că ceea ce faci nu-ți aduce bucurie, nu-ți face placere sau dimpotrivă, simți că-ți faci rău la un nivel al ființei tale, poți să te oprești din ceea ce faci și să cauți alteva.
Te poți opri oricând, din orice faci. Nu este nevoie să stai în situații, în locuri, în relații sau în orice alt parteneriat care îți face rău.
Poți să discuți deschis, onest cu oricine simți că nu-ți respectă libertățile tale de persoană. Dacă observi la cineva ipocrizie, minciună sau manipulare, poți să comunici cu bunătate și iubire refuzul tău de a lua parte la joc – și poți să părăsești terenul de joc. Sau poți alege din prima să nu începi un joc în condiții care simți că nu-ți sunt benefice.
Înainte de a te implica în orice altceva, analizează premizele în care urmează să acționezi.
Orice animal, înainte de a pleca la vânătoare, începe înainte de toate să recunoască terenul și mai ales, să știe cât mai multe despre viitoarea sa ”pradă” – despre obieiurile și caracteristicile acesteia.
La fel și tu, înainte de a te apuca de orice altceva, studiază ”terenul” și ”actorii” care vor fi implicați. Dacă există informații sau date care nu sunt în armonie cu ceea ce ești tu sau dorești tu să faci, atunci poți să refuzi începerea ”jocului” și poți schimba ”terenul de joc”.
POȚI SĂ NU TE CĂSĂTOREȘTI. Este oricând o opțiune, pentru orice bărbat, sau orice femeie. Nu este obligatoriu ca toată lumea ”să se cupleze” și să facă un copil sau mai mulți. Există și alte opțiuni – pentru dezvoltare și creștere personală. Poți alege să investești în propria ta persoană, în dezvoltarea interioară, în creșterea copilului tău interior și în propria ta evoluție.
Unul dintre cele mai importante scopuri ale ființei umane este EVOLUȚIA. Aceasta se poate produce la multe nivele.
Majoritatea aleg varianta cea mai ușoară – de ”înmulțire” prin copii – și ”cedarea” sarcinii de creștere și evoluție generației următoare. Să facă ei, copiii, ceea ce adulții n-au fost în stare.
Este ”o variantă”.
Cealaltă ”variantă” este PROPRIA EVOLUȚIE – care presupune investirea întregii energii în mine însămi, în descoperirea propriilor mele abilități și însușiri și în dezvoltarea energiei și spiritului a ceea ce sunt eu.
Așadar, SOLITUDINEA (care nu înseamnă același lucru ca și singurătatea) este O OPȚIUNE, întotdeauna posibilă și de ales, pentru cine dorește să crească și să-și expansioneze cunoașterea.
Această alegere vine cu dificultățile și provocările sale și nu este nici mai grea, nici mai ușoară decât alte variante de alegere.
POȚI SĂ ALEGI UN PARTENER ȘI SĂ FACI UN COPIL (sau mai mulți).
Și această alegere are dificultățile și provocările sale și presupune un alt tip de evoluție și dezvoltare, în care sunt luate în calcul mai multe date ale problemei. Apariția unui copil (sau a mai multora) presupune un sacrificiu de sine și dedicarea energiei și timpului pentru creșterea, educarea și protecția lui/lor, până va/vor reuși să aibă singuri grijă de ei.
Este doar o altă opțiune a unei ființe umane și nu o obligativitate sau o normă.
Aduce alte tipuri de lecții și alte tipuri de investiții energetice, decât cealaltă opțiune.
Și atât alegerea partenerului, cât și decizia apariției copiilor – sunt drumuri energetice ce necesită CONȘTIENȚĂ, PREZENȚĂ și multă AUTENTICITATE (ONESTITATE).
Dacă nu ne cunoaștem pe noi înșine bine, dacă nu ne tratăm cu blândețe, cu bunătate și mai ales, cu iubire, este mai dificil să alegem conștient un partener sau să programăm apariția unui copil.
Poți alege să fii o persoană ”materialistă” – care să-și dezvolte în special experiențe legate de corpul fizic, de viața socială și de interacțiunea cu ceilalți.
Poți alege să faci parte din grupuri de oameni (numite in orice fel ”familie”, ”asociație”, ”club”, ”partid”, ”facebook” – în orice fel!).
Sau poți fi o persoană ”spirituală”, care să se ocupe mai mult de energia ce locuiește corpul fizic, de meditație, de interacțiunea cu partea de energie a planetei Pământ și a Universului.
Poți considera singurătatea ca o oportunitate de a fi mai mult cu propria persoană și a învăța mai multe din interior, decât din interacțiunea cu exteriorul.
Poți sta cât mai mult în Natură – sau poți petrece cât mai mult timp în societatea oamenilor.
Poți alege să-ți schimbi drumul de dezvoltare de câte ori dorești acest lucru – și când dorești acest lucru.
Nimic nu este prea ușor sau prea greu – în existența noastră pe pământ.
Nimic nu are decât sensul pe care tu alegi să-l dai.
Viața noastră pe Pământ nu are alt scop – decât cel pe care îl alegi tu.
TU EȘTI CREATORUL PROPRIEI EXISTENȚE PE PĂMÂNT – TU ÎI DAI SCOP – TU ÎI IMPRIMI DIRECȚIA – TU FACI ALEGERILE – și TOT TU EVALUEZI dacă ceva a fost bine sau rău pentru tine.
TU EȘTI ”DUMNEZEUL” propriei tale vieți – TU EȘTI CREATORUL în micul Univers numit ”viața ta”.
În puterea ta stă totul.
Poți să-ți schimbi gândurile, vorbele și energiile peste noapte.
Sau poți să ”muncești” ani de zile să faci aceste schimbări.
Poți să-ți conservi și sporești energia care ești.
Sau poți să o consumi, dăruind-o cui vrei, când vrei.
Poți trăi conștient sau inconștient, poți trăi ordonat sau dezordonat, poți urma sau nu regulile sociale, poți să-ți scrii noi reguli personale de viață sau poți respecta regulile deja scrise.
Poți să te iubești sau poți să te urăști, poți să te tratezi cu bunătate sau poți să te torturezi în fiecare zi.
Poți să faci tot ce-ți dorești.
Și poți să evaluezi tot ceea ce rezultă din alegerile tale.
EȘTI FOARTE PUTERNIC, DRAGUL MEU COPIL. FOARTE PUTERNIC.
ȘI MAI ALES, EȘTI UN CREATOR.
Sunt câteva lucruri pe care NU POȚI să le faci, acum, pe Pământ.
Nu poți impune propriile tale reguli altor ființe sau entități.
Nu poți să faci pe nimeni să te iubească – pentru că nu te poți băga peste alegerile altei ființe.
Nu poți să schimbi legile chimiei, biologiei și fizicii, pentru că sunt regulile de bază ale Universului. Te poți juca cu ele și poți să le observi acțiunea și efectele – dar nu le poți schimba.
Nu poți interveni în destinul altei persoane.
Nu poți salva pe nimeni și nu poți face rău nimănui.
Nu poți alege în locui altcuiva.
Și nu poți deveni altceva decât ceea ce ești, decât temporar. Adică te poți ”ascunde” sub diferite măști și sub diferite experiențe, dar ceea ce ești, LUMINA, ENERGIA și partea din SURSĂ – vor ieși totdeauna la suprafață – fie și pentru o secundă, la finalul vieții tale.
VEI FI ÎNTOTDEAUNA LUMINA DIVINĂ și PUTEREA CREATORULUI.
Și vei fi totdeauna CREATORUL JOCULUI.
Chiar dacă alegi să uiți temporar acest lucru.
Dar ți-l vei aminti mereu, iar și iar, și vei descoperi de multe ori în cursul vieții PUTEREA TA INTERIOARĂ.
DE TINE DEPINDE TOTUL.
Îți vom repeta acest mesaj până va deveni ”normalul” tău pe Pământ.
EȘTI CREATORUL și DUMNEZEUL PROPRIEI TALE VIEȚI. EȘTI IUBIRE, EȘTI ENERGIE și EȘTI LUMINĂ.
BUCURĂ-TE DE JOC și CREEAZĂ CEVA FRUMOS ȘI INTERESANT!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii