Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Posibilităţi la Luna nouă în Leu (14 august 2015). Inima sus!

ro

25 Aug, 2015 12:06 2025 Marime text
 
La braţ cu Venus retrogradă, susţinută de Uranus şi în pline negocieri cu Saturn, această Luna nouă ne vorbeşte pe limba inimii şi a iubirii. Doar acesta este limbajul pe care îl putem înţelege acum, fără cuvinte, fără cunoştinţe şi amintiri, doar cu trăire, contienta şi... inima trează.
 
Este un moment de transformare şi renaştere, cele două lumînării aflându-se în casă a VIII-a, şi un prilej de recunoaştere a adevărului care zace în inima noastră.
 
Luna nouă în Leu este pasională, jucăuşă, semeaţă, iubitoare... Este o chemare la strălucire, la creativitate şi iubire transformată. E un impuls de a ne recunoaşte latura senină, bucuria de a fi şi a trăi prin joc şi uşurinţă, cu măiestrie. De asemenea, este scenă pe care suntem invitaţi să păşim pentru a ne arată aşa cum suntem, vulnerabili, autentici, plini de har. Un har pe care îl vom putea descoperi doar arătându-ne mai întâi în faţă noastră, exact aşa cum suntem, exprimând focul interior, sentimentele, dorinţele. Ale noastre, curate, necenzurate, unice.
 
E despre ţine, pentru ţine
 
O ocazie excelenţă avem acum, să realizăm profunzimea cuvintelor "iubeşte-l pe celălalt aşa cum te iubeşti pe ţine". Această Luna nouă ne aminteşte şi ne trezeşte spre a înţelege că putem să-i iubim pe alţii în măsură în care ne iubim pe noi. Că pacea din interior, când există, se poate revarsă în relaţiile noastre. Că alegerile făcute pentru bucuria noastră îi inspiră şi pe ceilalţi să trăiască pentru bucuria lor şi, astfel, putem crea şi trăi relaţii mai împlinite şi creative, care ne împuternicesc pe toţi. Că doar urmându-ne focul interior, stăm în viaţă şi viaţă stă în noi. Că numai fiind atenţi la noi, putem fi cu adevărat atenţi şi la ceilalţi, la nevoile lor. Că urmându-ne drumul unic şi onorând diferenţele dintre noi, adăugăm valoare vieţii în orice moment. Că nu putem avea cu adevărat grijă de alţii, decât când avem grijă de noi şi de propria călătorie. Că frumuseţea e în ochii noştri, indiferent unde mergem şi ce facem.
 
Şi că doar aşezându-ne în centrul propriului univers, rămânem ancoraţi în puterea interioară şi ne păstrăm strălucirea vieţii din ochi.
 
Aşadar, e momentul să ne privim cu îngăduinţă, acceptarea şi infinită iubire a inimii, să ne îmbrăţişăm "imperfecţiunile", să aducem lumina chiar şi acolo unde vedeam întuneric (Saturn în Scorpion), să ne vedem întregi şi compleţi. Apoi, această iubire se va revarsă în toate relaţiile noastre şi vom înţelege că fiecare iubire trecută şi prezenţa a avut rolul de a ne transformă şi trezi inima.
 
Unicitate, individualitate, originalitate
 
Leul este semnul individualităţii, unicităţii, expresiei de sine libere. Acum putem paşi într-o etapă nouă în viaţă noastră, în care să ne manifestăm cu mai mult curaj, să ne exprimăm cu libertate, să mergem pe un drum a cărui singur reper este inima şi ceea ce simţim că e potrivit pentru noi. Să ne jucăm actul din plin, fără stângăcii, ruşine, teamă de judecată, sfială. Fără gândul că "nu suntem suficient de buni".
 
E posibil să ne amintim o serie de interdicţii pe care le-am primit în copilărie sau să realizăm în ce mod tăiem încă din noi, pentru a ne încadra în şabloane existente în mintea colectivă: "nu ai voie", "nu e bine", "taci din gură", "stai în banca ta", "să vorbeşti când eşti întrebat" etc... Acum ne putem elibera de imaginea perfecţiunii iluzorii spre care am fost încurajaţi să tindem, să înţelegem că putem găsi adevărate comori în interior, când nu mai încercăm să fim că ceilalţi, când nu ne mai vindem inima pentru a fi o copie. Pentru că o copie rămâne o copie, în cele din urmă, ea nu poate avea pretenţia să fie recunoscută sau apreciată la fel că un original.
 
Care e acel luru pe care arzi de nerăbdare să-l faci? Ce ai crea, din unicitatea ta? Ce te face diferit, special? Care e drumul pe care ai merge, dacă ar dispărea toate poveştile despre ce poţi şi nu poţi, despre ce eşti şi nu eşti? Dacă ai şti că ai voie orice, ce ai fi/face?
 
Autenticitate
 
E timpul să fii ce eşti, să faci ce vrei, să-ţi permiţi să simţi ceea ce simţi, fără gândul că ai putea fi respins, judecat, blamat.
 
Creaţie nouă. O viaţă după inima ta
 
Pentru 28 de zile, stăm în această energie a creativităţii, prin urmare e momentul să plantăm seminţe noi, intenţii, dorinţe. Cât mai aproape de momentul de Luna nouă (17:54h) dar şi 24 de ore după aceea, putem rosti cu voce tare ce ne dorim să experimentăm, cum dorim să ne simţim de acum. Sau şi mai bine, putem scrie aceste intenţii. Respirând, stand în linişte cu noi, lăsăm să răsară natural aceste intenţii, fără să le forţăm sau să le căutăm prin amintiri. E posibil că ceea ce ne doream până acum să nu mai fie valabil acum, de aceea, e important să fim una cu momentul prezent şi cu respiraţia.
 
E un moment de asumare a responsabilităţii pentru ceea ce am creat şi creăm permanent în viaţă noastră. E momentul să şi probăm rolul de creator conştient care vine din inima în alegerile sale, întrucât acum totul se materializează mult mai repede şi aşa va fi până la finalul anului.
 
Cu cât mai multă iubire punem în ce alegem şi cu cât mai des optăm pentru a vedea frumuseţea în interiorul şi în exteriorul nostru, cu atât mai pline de bucurie şi graţie vor fi experienţele pe care le creăm.
 
Iubire transformată
 
Revelaţiile pe care le aduce această Luna nouă, precum şi cele pe care le tot avem de când Venus e retrogradă (26 iulie), ne sprijină să transformăm o relaţie de iubire, să o trecem la nivelul următor de conştientă, să aducem mai multă generozitate acolo. În plus, putem înţelege rolul iubirilor trecute şi putem integra înţelepciunea primită din acele experienţe. Onorandu-le, respectându-ne alegerile aşa cum au fost, privind cu bucurie la ceea ce devine posibil acum.
 
Conştientă şi claritate în ce priveşte resursele comune şi parteneriatele
 
Pentru mulţi poate fi un prilej de trezire la realitate, această Luna nouă în Leu în casă a VIII-a. Putem realiza ce relaţii ne blochează creşterea şi expansiunea, unde nu ne putem exprimă plenar, unde cedăm prea mult din noi, ce compromisuri ne iau din putere, cum putem transformă atitudinea legată de bani şi resurse, astfel încât să nu ne mai simţim constrânşi, limitaţi sau chiar manipulaţi.
 
Însă şi aici e vorba despre asumarea responsabilităţii, în loc să-i acuzăm pe ceilalţi de o situaţie în care ne aflăm. Să înţelegem că am ajuns aici prin alegerile şi cu acordul nostru, deci tot noi putem schimbă realitatea... Şi, desigur, că să schimbăm, e nevoie să ne asumăm şi costurile/consecinţele acestei schimbări sau aşa-zisele "pierderi", conştienţi fiind că acolo unde creăm spaţiu, altceva mai bun poate veni.
 
Luna nouă fericită şi... Inima sus!

Sursa: Astrocafe.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii