Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lună Plină în Vărsător, 18 august 2016. Ia-ți Inima-n cap!

ro

18 Aug, 2016 12:51 2482 Marime text
Joi, 18 august 2016 la ora 12:27, Luna se va afla în opoziție cu Soarele formând ceea ce se numește Lună plină, asociată cu o parțială eclipsă de Luna. 

Aceaste zile, în care Luna plină își va exercita influența, vor fi o mostră a ceea ce urmează să se simtă și să se petreacă în septembrie, luna eclipselor (o eclipsă de Soare pe 1 septembrie și una de Luna pe 16 septembrie)... Această Luna plină este un ceas deșteptător, un gong care anunța că în scurt timp va începe "piesa". O piesă nouă, un scenariu nou, un context diferit. 

Vărsătorul este despre gândire progresistă dar uneori prea rigidă. Luna plină din 18 august poate produce revelații incomode, în sensul că sunt greu de acceptat și asimilat, pentru că aceste adevăruri stăteau sub nasul nostru și nu le-am văzut. Iar ideile rigide în jurul cărora ne-am dus existența, mai ales în anumite domenii de viață (cele activate în hartă personală acum), au fost atât de mult propovăduite și atât de mult apărate, încât ne e greu să renunțăm la ele. ȘI totuși, e timpul să admitem că, acolo unde am crezut că e vorba despre o cauza exterioară, de fapt noi și gândirea noastră eram mereu cauza. O viziune care pe parcurs a devenit inadecvată, ne-a adus în situații încurcate și tensionate din care putem acum, în sfârșit, să ieșim! Sau un trecut prea apăsator de care acum ne putem sa ne dezlegăm.
Dar pentru asta e nevoie să acceptăm că e posibil să ne fi înșelat, că poate ne-am încrâncenat prea mult, ne-am dorit prea mult și am sfârșit prin a ne pierde orice urmă de vlagă în niște lupte fără sorți de izbândă reală, ofilindu-ne ființa și călcând în picioare orice urmă de entuziasm și încredere.

Orice revelații și conștientizări, sau soluții inedite la probleme vechi apar acum, e bine să le primim cu îngăduință, blândețe și iubire. Cu o inimă mare și deschisă,  ca de Leu.

Cum spuneam, e posibil să vedem o portiță de ieșire în același loc unde ne-am uitat și am căutat de atâtea ori înainte. E posibil ca, în sfârșit, să vedem o lumina, o cale, o soluție la o situație care a persistat luni de zile.
Luna plină are Ascendent în Scorpion și activează casele 4-10 (axa intimitate/familie/spațiu personal- carieră/statut/putere) în harta momentului. 

Într-un fel sau altul, cu toții suntem acum interesați să ne restabilim spațiul de siguranță, să aflăm ce ne lipsește pentru a ne simți împliniți, dar și ce ținem la piept, de ce suntem atașati, ce ducem in spate din trecut.  In acelasi timp, putem descoperi și  care e acel dar de care știm numai noi și sufletul nostru, pe care l-am putea împărtăși cu lumea și ne-ar ajuta să strălucim cu grație? Ce e acel ceva pe care l-am copt ca pe un fruct și acum suntem gata să-l scoatem la lumina? Ce ne dorim și ce ne face fericiți cu adevărat? Ce vrem să avem, că să ne simțim în siguranță și ce schimbări e necesar să facem pentru a obține/păstra/îmbunătăți/dezvolta aceste lucruri?
Care este atitudinea noastră în raport cu banii (Marte, stăpânul Ascendentului, în Săgetător, casa a 2-a), ce ar trebui să înțelegem și cum am putea să îndreptăm anumite acțiuni, afaceri, atitudini, astfel încât să avem mai multă prosperitate?
Iată câteva întrebări la care, în aceste zile și în următoarele săptămâni, e posibil să găsim răspunsuri și în urma cărora, mai ales, vom crea posibilități noi.

Această Luna plină este susținută și potențata de Uranus, stăpânul Vărsătorului. Uranus alături de Luna plină, e ca și cum ne suflă în pânze, ne întinde aripile, ne spune să avem curaj să facem nefăcute, să îndrăznim neindraznite, să fim noi. Să facem odată acel lucru pe care spunem, de ani, că-l facem! Sa ne trăim inima!

Ne încurajează să ne desprindem de ceea ce ne sufocă, ne constrânge și nu ne permite să ne exprimăm plenar, adevărat.
Este un moment frumos, sunt zile în care putem aduce un refresh în viața noastră, un aer nou, un context îmbunătățit. Pentru asta, e necesar să culegem conștientizările, să le notăm și, în funcție de ele, să facem și niște alegeri, să le urmăm și să le implementăm în viața noastră. Adică nu e de ajuns să ne prindem de ceva, să înțelegem ce avem de făcut, e necesar să facem și pași în acea direcție. Să ne luăm niște angajamente pentru schimbarea care simțim că se apropie.

E o perioadă de Eliberare de vechi. Și de idealuri și dorințe... . Da, e util să ne detașăm inclusiv de ceea ce ne dorim, pentru a lăsa spațiu de creștere, creație și dezvoltare. 
  
"Instrucțiuni" de trăire a Lunii pline în Vărsător: 
  
- Ai grijă ce gânduri te gândesc și ce scenarii hrănești. Gândul acum creează cu viteză luminii. Spune "stop" gândurilor toxice. Oprește-te din a te critica sau a-i critica pe alții. 
- Oprește-te din a te plânge 
- Ai încredere că soluția, ideea, revelația e mereu aici, acum, chiar dacă nu e vezi. Întreabă (-te), cere-o, așteaptă să vina. Iar în acest răstimp, ai încredere. 
- Stai în spațiul "nu știu" sau "habar n-am"... ce-o să fie. Nu mai da verdicte și evită concluziile. Privește totul cu mai multă deschidere și flexibilitate. "Ce altceva e posibil?"
- Fii mereu conștient că miracolul pe care îl aștepți nu există. Magic ești tu! Asta nu poate veni din afară. 
- Iubește tot ce poți, stai cu inima deschisă în fața vieții cu tot ce are ea să-ți arate.  
- Stai departe de polemici și fii delicat și respectuos față de procesul celuilalt. ȘI el e posibil să treacă printr-o etapă provocatoare. 
  
 Si... ia-ți Inima-n cap, măcar o vreme!Trăiește-te deplin!
Lună plină fericită!


Nicoleta Svârlefus

imagine: www.dailynewsdig.com

Sursa: AstroCafe.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii