Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AstroCafe.ro Nu scapă nimeni. Venus în Fecioară sau dulcea perfecţiune

ro

11 Oct, 2015 14:37 1791 Marime text
Venus - Zeiţă Iubirii – a fost una dintre protagonistele verii astrologice a anului 2015, nu numai datorită tranzitului ei prin iubitorul de spectacol şi distracţie semn al Leului, ci mai ales datorită prezenţei prelungite în acest semn, în combinaţie cu o lungă retrogradare, ce a ţinut din 25 iulie până în 6 septembrie, potrivit AstroCafe.ro.
Chiar la începutul fazei sale de retrogradare, Venus a staţionat puţin la graniţa cu Fecioara, timp de o săptămână, pentru că apoi să se întoarcă în Leu, pe 31 iulie, îndemnându-ne astfel să explorăm cele mai întunecate cotloane ale inimii noastre, canalizând abilităţile precise de analiză ale Fecioarei, pentru a diseca şi reevalua relaţiile noastre. În final, iese definitiv din Leu şi reintră în semnul Fecioarei, în data de 8 octombrie, plasându-ne într-o luna în care relaţiile suportă reconfigurări de toate felurile.
Venus în Fecioară ne cere să ne întoarcem în punctul 0 al oricărei umbre observate în perioada de retrograd şi post-retrogard, îmbunătăţindu-le. Reparaţiile, analizele şi optimizarea sunt specialitatea Fecioarei: vorbim aici despre tehnicianul zodiacului. Dincolo de aura imaculată de puritate virgină a Fecioarei, există o căutare smerită şi meticuloasă a perfecţiunii, a cărei prezenţa este posibilă datorită combinaţiei eficiente a concentrării pe detalii şi a cunoştinţelor practice.
Amestecul intelectului mercurial predominant şi natura de baza pământeană descrie o aplicare plină de resurse şi pragmatică a înţelegerii raţionale: cu Jupiter în tranzit prin semnul Fecioarei, până anul viitor în septembrie, şi Marte prezent în acest semn, din 25 septembrie până în noiembrie, această energie este deja accentuată pentru următoarele câteva luni. Odată cu alăturarea lui Venus în această combinaţie, iubirea, valoarea de sine şi conexiunile sociale intră la microscop, permiţându-ne să ne perfecţionăm pe ţintele precise, redresând activ acele aspecte care ar putea fi îmbunătăţite.
Chiar dacă suntem sau nu într-o relaţie clasică în acest moment, Venus în Fecioară ne este de ajutor. Indiferent de natură relaţiilor noastre primare (cu persoană iubita sau cu noi înşine), este pentru binele nostru să stabilim cum ne adunăm în faţă frontului romantic şi cum ne putem îmbunătăţi potenţialul parteneriatului în care ne aflăm, astfel încât să fim pe picior de egalitate (şi indivizi în tot dreptul), întrupând energia pe care ne dorim cu adevărat să o atragem.
Fecioara este un semn mercurial, astfel că acesta este un proces ce începe la nivel psihologic: setarea şi ordonarea lucrurilor în mintea noastră, folosirea constructivă a abilităţilor noastre de analiză, pentru a conştientiza calităţile pe care le pretindem de la asociaţii, prietenii şi posibilii parteneri de viaţă, reprezintă un prim-pas crucial.
În acelaşi timp, este de asemenea important să ne menţinem la anumite standarde şi să trecem peste calificativul de parteneri, concentrându-ne pe evaluarea de sine atât de necesară şi pe lucrul la nivel personal ce ne poate creşte stimă de sine, în timp ce ne redă mai funcţionali în relaţiile noastre de orice fel. Acest lucru s-ar putea să implice lucrul în unghiurile noastre oarbe, în mod special sub opoziţia Venus-Neptun, ce culminează în dată de 16-17 octombrie sau confruntarea cu anumite răni existenţiale, ce declanşează reacţii compulsive, cu precădere în zilele în care Venus face opoziţie cu Chiron (27 octombrie). Cu toate acestea, este un timp extrem de productiv şi pentru a deprinde noi abilităţi sau a le perfecţiona pe cele vechi, ducând la un alt nivel îngrijirea de sine, a corpului, introducând obiceiuri mai sănătoase în rutină noastră – orice creşte stimă de sine, astfel încât să atingem încrederea de sine şi să minimalizăm nevoia de apela la tipare disfuncţionale, ce supracompenseaza de multe ori lipsa primelor două, prin manipulare şi proiectare.
Vorbind despre aspecte, există de asemenea, un trigon ajutător între Venus şi Pluto în Capricorn, ale cărui efecte se vor face simţite în jurul datei de 23 octombrie. Acest trigon ne ajută să identificăm şi să eliberăm acele conexiuni toxice din viaţă noastră, pentru a reface sănătatea psihică şi emoţională.
Din 25 octombrie şi până la finalul lunii, Venus se va intersecta, de asemenea, cu Jupiter şi Marte: acela este momentul în care eforturile noastre concrete (Marte) de a ne îmbunătăţi comportamentul şi de a fi infolosul celorlalţi (ambele teme caracteristice Fecioarei) vor fi răsplătite (Jupiter şi Venus sunt considerate a fi planete benefice). În mod particular pentru relaţii, energia acestui tranzit poate facilita în mod sistematic abordarea problemelor de cuplu şi ne poate ajută să dezvoltăm înţelegerea reciprocă a partenerilor, prietenilor, asociaţilor.
 
Printre altele, Fecioara guvernează cunoaşterea şi comunicarea scrisă, astfel că acesta este momentul perfect pentru a investi mai mult efort în citirea indiciilor non-verbale oferite de ceilalţi, prin ascultare activă şi deschiderea către colaborare. În final, “trusa de prim-ajutor” a Fecioarei în ceea ce priveşte relaţiile s-ar putea să fie exact ce ne prescrie doctorul, pentru a vindecă o relaţie disfuncţională. Asiguraţi-va doar că folosiţi instrumentele potrivite: smerenie, răbdare, deschidere. Cu alte cuvinte, fiţi precauţi cu tendinţa de hipercritică contraproductivă a Fecioarei.
Tranzitul lui Venus în Fecioara se încheie în dată de 8 noiembrie, când intră în Balanţă, semnul ei de domiciliu.
 
Sursă: http://www.aeternalight-astrology.com/?p=2165, tradus de AstroCafe.ro
Credit foto: www.astrologerbillattride.typepad.com
 
Sursa: Astrocafe.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii