Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

astrocafe.ro Energiile lunii decembrie - gasirea echilibrului, a stralucirii si luminii in mijlocul conflictului

ro

08 Dec, 2015 08:24 2415 Marime text


Inainte de a face orice, haideti sa respiram un pic impreuna, pentru a curata si elibera orice simtiti nevoia sa eliberati. Permiteti-va sa lasati sa plece orice tensiune din corpul vostru sau stres pe care l-ati luat, posibil, de la cei din jurul vostru sau din evenimentele din ultima luna.

O energie si o lumina intensificate

In timp ce a doua jumatate a lunii noiembrie a acestui an nu mai are nevoie de o recapitulare, ar fi o afirmatie cel putin modesta sa spunem ca aceste saptamani au fost intense, aducand la suprafata multe umbre. Astfel, in ultima parte a lunii noiembrie si inceputul lunii decembrie, multi dintre voi se vor confrunta cu o gama larga de sentimente si reactii.
Totul este foarte intens in lume in acest moment, tinand cont de cantitatea de energie care sta pe punctul de a exploda, iar acest cumul s-a conturat de ceva timp incoace. Asadar, daca sunteti socati de ce se intampla acum in lume, va poate fi de ajutor sa va amintiti ca schimbarile tumultuoase care au loc acum sunt, de fapt, ceea ce am plantat cu mult timp in urma, iar acesta este momentul in care iese la suprafata.
 
Unul dintre lucrurile despre care am tot vorbit in ultimii ani si a fost prezis demult, este marea iluminare ce are loc. Pe masura ce mai multa lumina incepe sa scalde aceasta planeta, exista si elemente mai intunecate care rasar. Asa si trebuia sa fie. Si in timp ce acest lucru se manifesta pe scena lumii si in jurul nostru, el se manifesta, de asemenea, si in interiorul nostru.

Respirati-va calea prin haos

Un aspect al acestei schimbari la nivel de energie este faptul ca nivelul de haos de la exterior va fi catalizat de nivelul de haos din interiorul nostru si vice-versa.
Pentru multi dintre voi, ceea ce ati observat in ultimele saptamani este o intensificare a haosului intern propriu. Propria panica interioara. Propria amplificare interioara. De aceea, in urmatoarele saptamani, veti avea nevoie mai mult ca niciodata sa respirati. Opriti-va in toiul lucrurilor pe care le faceti zilnic si pur si simplu reveniti in prezent. Nu va fi intotdeauna usor; vor exista mai multe ganduri si mai multe sentimente curgand prin voi. Insa ca sa ne intoarcem la subiect, vor exista si mai multe ganduri si emotii amplificate in noi toti.
Aceasta amplificare are efect oricand intram in interactiune sau ne contopim unul cu celalalt. Atunci cand avem o conversatie cu un prieten la o cafea si raspund la intrebarea “Ce faci?” ceva de genul “Da, da, sunt chiar bine in acest moment. Sunt foarte bine, multumesc”, s-ar putea ca din energia pe care o eman (dincolo de cuvinte) sa se vada ca nu sunt atat de bine.
Energia cu care multe persoane lucreaza in acest moment este foarte puternica, foarte intensa si amplificata. Aceasta intensitate ne poate afecta constienta si abilitatea de a sti sau de a exprima verbal adevarul nostru. Si cu toate acestea, emanam propriul adevar tot timpul, indiferent ca suntem constienti de asta sau nu.

Problema cu “corect” si “gresit”

Fiti constienti atunci cand vine vorba de conflict. Energia conflictului este ridicata in lume, iar acest lucru este intotdeauna rezultatul unor credinte in corect si gresit. Aceasta energie a conflictului se naste cand energiile a doua persoane (tari, guverne, grupuri etc.) se ciocnesc si intra intr-o lupta de putere, pentru a avea dreptate. Punctul de coliziune poate fi extrem de exploziv si foarte distructiv.
Pentru a intelege mai bine, ganditi-va la un conflict pe care l-ati putea avea cu un prieten, un membru al familiei sau chiar cu voi insiva. Incercati sa va uitati dincolo de stituatie si intrebati-va “Exista cumva o credinta a mea in corect si gresit care ma impinge in aceasta situatie dificila, greu de suportat?”.
Veti vedea ca acest lucru se intampla destul de des in ultimul timp, deoarece exista un flux destul de mare la nivel colectiv de ceea ce numim ganduri si emotii reziduale. Acest lucru este perfect exemplificat de ceea ce se intampla in momentul de fata la nivel global, ceea ce ar putea trezi propria frica de supravietuire, de a fi in siguranta in lume.

Echilibrarea sinelui uman cu cel spiritual

De asemenea, umanitatea din voi se va ciocni cu partea spirituala destul de mult in aceste momente. Stiu ca multi dintre voi sunteti destul de elevati spiritual in propriile credinte, in modul de a lucra, in modul de a trai. Unii dintre voi s-ar putea sa fi fost prinsi in propria umanitate, in saptamanile ce au trecut, in moduri in care nici nu v-ati asteptat, pe baza empatiarii si reactiei la evenimentele din lume. Iar acest lucru este in regula, daca vi se intampla. Nimic nu este gresit si voi nu v-ati pierdut echilibrul fara motiv.
Viata este un act continuu de echilibru. Nu e ca si cum am putea atinge o stare spirituala si sa ramanem in aceasta fara niciun fel de effort. Acest lucru cere munca continua. Un atlet mondial care nu se antreneaza timp de doi ani nu mai este pregatit pentru o olimpiada. El trebuie sa munceasca si sa se antreneze zilnic, ajustandu-si fiecare antrenament, pe masura ce corpul lui se schimba. La fel cum si varsta schimba abilitatile acestuia.
Astfel, aceia dintre voi care ajungeti prinsi in voi insiva de credinta in corect si gresit cu privire la ceea ce ar trebui sa simtiti, recunoasteti acest haos care are loc in lume chiar acum. Toata lumea este prinsa in aceasta ascensiune intensa a sentimentelor, ce navaleste din evenimentele lunii trtecute si se extinde inainte si dupa ce totul este bine.

Productivitatea si actiunea ca remedii

Pentru o perioada lunga de timp, noi pe planeta am fost adormiti la nivel colectiv, cu privire la anumite lucruri care erau chiar in fata noastra. Pe langa dezbaterile actuale despre razboi, vorbesc de asemenea si despre mediu, despre schimbarile climatice si ceea ce este necesar pentru ca o populatie de asemenea dimensiuni sa supravietuiasca pe pamant. Aceste lucruri sunt foarte aproape de noi si personale, iar ceea ce putem face este sa avem un efect catalizator pentru propriul nostru simt interior de echilibru.
Si astfel, asa cum se intampla de cele mai multe ori, productivitatea si actiunea sunt remediile perfect in vremuri ca acestea. Chiar daca stati in casa, incapabili sa va miscati, faceti ceva. Desenati, pictati, mergeti la o plimbare, iesiti la alergat, faceti o lista, dansati. Pana si cel mai mic lucru pe care l-ati face ca actiune externa v-ar putea scoate din starea de chinuiala – stare care ar putea altfel continua la nesfarsit.

Spuneti “Nu!” izolarii

Sprijinul celorlalti este crucial in timpuri ca acestea, asa ca nu va izolati, mai ales daca va simtiti rau in solitudine. Acesta este momentul in care sa iesiti, sa dati un telefon, sa trimiteti un e-mail sau sa folositi orice alt mijloc sau metoda pentru a crea conexiuni cu cei din jur.
Pur si simplu faceti un pas in afara inchisorii interioare in care va aflati ca prizonier, daca asta simtiti ca se intampla in momentul de fata, deoarece exista si o veste buna. Aceasta este ca atunci cand reusesti sa intri in echilbru sau in bucurie sau in actiune, in asemenea timpuri intense si amplificate, senzatiile disponibile ce vin odata cu acele experiente au un efect de echilibrare, ridicandu-va, indiferent de cat de jos v-ati afla.
Atat de des ne aflam intr-o stare atat de joasa si comprimata, incat este foarte usor sa credem ca vom ramane acolo pentru totdeauna. Cel putin, asta este ceea ce ne spune mintea noastra. Insa ramamnerea in acea zona nu este deloc buna pentru supravietuire, astfel incat mintea spune, in acelasi timp, si “Pericol! Pericol! Pericol!”, ca un puternic semnal de alarma. Pe masura ce mintea trage acest semnal, ceea ce avem tendinta sa facem este sa ne dam un pas inapoi si sa ascultam panica interioara, pe masura ce aceasta incearca sa ne convinga prin multe contructii si propozitii artificiale care au legatura directa si personalacu noi si propria noastra poveste – ceva de genul “Oh, Doamne, chiar e adevarat. Oh da, ai dreptate, chiar ai dreptate – este groaznic”.
Daca ne-am putea opri din a urmari acest film al mintii noastre si sa ne miscam, in schimb, in orice directie, chiar daca este si o miscare mica, vom putea iesi din acel film si am putea intra intr-o schimbare de directie a acestuia.

Compasiune pentru fazele de apasare

Aminti-va ca noi cream in fiecare moment prin propriile energii. Daca intrati intr-o incapere din postura de persoana luminoasa, flexibila, veti avea o eperienta cu totul si cu totul diferita fata de cea pe care ati avea-o daca ati intra in acea camera simtindu-va tristi si avand o vibratie joasa. Nu exista o exerienta mai buna decat cealalta, insa doar veti arage diferite tipuri de persoane si deferite feluri de experiente – atata tot.
Asadar, daca va gasiti intr-o stare de apasare interna, in momentul de fata (care ar puta fi amplificata in perioada sarbatorilor), aduceti-va aminte ca energiile de hibernare si contemplare pot aparea in aceste momente ale anului.

Drumul catre lumina si…iubire

Daca nu sunteti constieti de nimic in aceasta luna, amintiti-va ca totul este intens acum. Pe masura ce tineti cont de acest aspect, s-ar putea sa ajungeti in punctul in care sa va spuneti “Ok, in ultimele cinci zile am fost cam ocupat(a) si ma simt terminat(a). Acest lucru imi spune mie ca in urmatoarele doua zile ar trebui sa nu ma mai suprastimulez sa nu mai fac prea multe. Pur si simplu am nevoie de liniste, iar acest lucru ma va ajuta sa ma echilibrez”. La pol opus, daca simtiti ca intensitatea singuratatii si izolarii sunt prea mult de dus pentru voi, schimbati acest lucru. Iesiti, faceti ceva, creati ceva.
S-ar putea sa va regasiti avand ganduri care uneori ar putea fi haotice si de prea putin ajutor pentru starea in care va aflati. Este usor ca acest lucru sa se intampe uneori, atunci cand evenimente de tipul “alarma” au loc in lume, cazand in trauma, soc si haos. Asa ca, in momente de genul, este mai important ca niciodata sa fiti capabili sa va concentrati pe propriul echilibru, pe propria stralucire si lumina. Iar toate acestea sunt inca aici, disponibile in voi si foarte puternice. Trebuie doar sa mergeti intentionat catre ele.
Aceasta luna va fi o luna in care o cantitate extraordinara de conexiune cu lumina si iubire iubirea sunt disponibile, insa va fi de asemenea si o luna in care va trebui sa sa va directionati catre acestea.
Atunci cand va simtiti indeparati de la ele, va trebui sa va redirectionati catre lumina. Acest lucru se poate manifesta prin schimbarea oamenilor cu care va insotiti sau renuntarea la anumite lucruri pe care incercati sa le creati intr-o maniera feroce, determinata, insa care in acelasi timp sunt tulburatoare, pentru ca nu merg atat de bine.
Universul este un stapan puternic pentru noi toti in momentul de fata, iar daca puteti intra in linia voastra, simtindu-va echilibrati in aceasta, atunci sunteti din nou pe drumul vostru. Insa daca va aflati intr-o relatie, situatie sau daca exista ceva ce incercati sa creati, dar nu este bun pentru voi, veti fi loviti destul de repde, mai repede ca oricand altcandva. Iar acest lucru se va intampla pana in momentu in care veti schimba acel lucru.
Asadar, fiti atenti. Consultati-va cu voi insiva. Daca simtiti ca ceva nu merge, renuntati la acel lucru sau schimbati ceva. Daca merge, puteti sta in recunostita in acest moment. Sunt in viata. Ma pot simti conectat cu tot. Recunosc ca exista un dans haotic acum pe pamant, insa in acest moment, ma pot uita la o floare, pot simti caldura soarelui pe fata mea, pot simti caldura in inima.
Iar daca va aflati destul de jos in acest moment, folositi-va de o amintire frumoasa, care sa va ridice. Intorceti-va la un moment tandru cu un prieten, la amintirea plina de iubire pe care o aveti despre ceva si folosit acele amintiri pentru a starni o stare de recunostinta in corpul vostru, deoarece aceasta este motorul si combustibilul pentru a porni o noua viata si o noua iubire.

Vestirea unui an magnific ce ne asteapta de aici incolo

Astfel, va urez tuturor sa aveti sarbatori minunate, pe masura ce intram in 2016, sperand ca fiecare dintre voi va avea momente de neuitat alaturi de cei dragi in aceasta luna.
Si oriunde v-ati afla in lume, va doresc un final de 2015 plin de iubire si un an luminos in fata. Ne vedem in ianuarie.
Multa iubire.

Sursa: astrocafe.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sibnet 08 Dec, 2015 12:08 Selectam colaboratori pentru o activitate simpla la domiciliu! Castiga bani de acasa, usor si inteligent! Oferim si curs special gratuit de instruire pas cu pas. Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: sibnet@usa.com