Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astrocafe.ro Conceptul tău despre tine

ro

06 Nov, 2017 14:55 1437 Marime text

CREAŢIA ESTE săvârşită. Creativitatea este numai o mai profundă receptivitate, fiindcă întregul cuprins a tot spaţiul şi timpul, deşi experimentat în secvenţe temporale, coexistă, de fapt, într-un infinit şi etern acum.

Cu alte cuvinte, tot ceea ce ai fost vreodată sau vei fi vreodată – de fapt, tot ceea ce omenirea a fost sau va fi vreodată – există acum. Asta se înţelege prin creaţie, iar afirmaţia potrivit căreia creaţia e săvârşită înseamnă că nimic nu trebuie creat vreodată, trebuie numai manifestat. Ceea ce se numeşte creativitate este numai a deveni conştient de ceea ce deja este.

Devii pur şi simplu conştient de porţiuni crescânde din ceea ce deja există. Faptul că nu poţi fi vreodată ceva ce nu eşti deja sau experimenta ceva ce nu există deja explică experienţa de a avea un sentiment acut de a fi auzit înainte ceea ce se spune, sau de a fi întâlnit înainte persoana pe care o întâlneşti pentru prima dată, sau de a fi văzut înainte un loc ori un lucru pe care-l vezi întâia oară.

Întreaga creaţie există în tine, şi este destinul tău să devii tot mai conştient de infinitele ei minunăţii şi să experimentezi tot mai multe porţiuni din ea.
Din moment ce creaţia e săvârşită şi toate evenimentele au loc acum, întrebarea care se iveşte firesc în minte este, „ce determină cursul timpului tău?”

Adică, ce determină evenimentele pe care le întâlneşti? Şi răspunsul este, conceptul tău despre tine. Conceptele determină cursul pe care îl urmează atenţia. Iată un test bun pentru a dovedi acest fapt. Asumă-ţi sentimentul dorinţei împlinite şi observă cursul pe care îl urmează atenţia ta. Vei observa că atâta timp cât rămâi credincios asumpţiei tale, atâta timp se va confrunta atenţia ta cu imagini ce au legătură clară cu acea asumpţie.

De exemplu; dacă asumi faptul că ai o afacere minunată, vei observa cum, în imaginaţia ta, atenţia îţi este focalizată pe incident după incident legat de acea asumpţie. Prietenii te felicită, îţi spun ce norocos eşti. Alţii sunt invidioşi şi critici. De acolo, atenţia ţi se îndreaptă spre birouri spaţioase, conturi bancare mai mari şi multe alte evenimente asemănătoare pe aceeaşi temă. Persistenţa în această asumpţie va rezulta în experimentarea propriu-zisă, în realitate, a ceea ce ai asumat.

Acelaşi lucru e valabil în privinţa oricărui alt concept. Dacă propriul tău concept despre tine este acela că eşti un ratat, vei întâlni în imaginaţia ta o întreagă serie de incidente în conformitate cu acel concept.

Îţi e clar aşadar cum tu, prin conceptul tău despre tine, îţi determini prezentul, adică, porţiunea particulară a creaţiei pe care o experimentezi acum, şi viitorul tău, adică, porţiunea particulară a creaţiei pe care o vei experimenta.

Neville Goddard

Sursa: astrocafe.ro​
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii