Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevarata poveste a crimei din Singapore

ro

08 Feb, 2010 20:55 1808 Marime text
crash.jpgInsarcinatul roman cu afaceri la Singapore, Silviu Ionescu, este urmarit penal. MAE s-a constituit in parte civila, dar nu s-a precizat vreo suma. Ionescu a lovit cu masina ambasadei romane, in 15 decembrie 2009, trei oameni,in doua intersectii. Pe una a omorat-o, pe alte doua le-a ranit, dar a ramas imun la tragedie. El a mintit ca masina a fost furata. Parchetul va face comisie rogatorie pentru a afla cine este martorul aflat cu Ionescu in masina atunci cand s-au produs accidentele.

Diplomatul Silviu Ionescu va fi suspendat din Ministerul Afacerilor Externe dupa ce a fost pus sub acuzare de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Miercuri, acestuia i-au fost prezentate acuzatiile: ucidere din culp`, fals in declaratii si parasirea locului accidentului. Intrucat a fost inceputa urmarirea penala, Silviu Ionescu-insarcinat cu afaceri ad interam va fi suspendat de catre MAE. Unul dintre elementele extrem de importante pentru urmarirea penala inceputa de procurorii Sectiei de Urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti il constituie perseverenta invinuitului in activitatea infrac]ionala ce face obiectul acestui dosar. Si asta pentru ca stimabilul diplomat nici nu s-a sinchisit sa opreasca masina dupa ce a intrat in doua persoane si, la a doua intersectie, a mai pocnit una. Nici atunci nu s-a oprit. Dar a copt un plan diabolic prin care sa-si ascunda vinovatia, mintind ca i-ar fi fost furata masina.

Perseverent de agravant

In ce consta aceasta perseverenta? Cu toate c`, in 15 decembrie 2009, la orele 03 (ora locala din Singapore) , Silviu Ionescu a accidentat, la intersec]ie, doua persoane pe trecerea de pietoni, nu s-a oprit. Mai mult, la o alta intersectie, tot pe trecerea de pietoni, masina diplomatului a mai lovit o persoana. Bilant: trei barbati, unul de 30 de ani- care a si decedat in ziua Craciunului, dupa ce a fost accidentat de masina consulara la prima intersectie, si alti doi, de 24 si, respectiv, 18 ani, raniti. Dupa ce a transformat trei oameni in popice, Ionescu a abandonat masina ambasadei la periferia orasului si a sunat, dupa 40 de minute, la politie, unde a anuntat ca a avut loc un furt. El a continuat cu minciuna gogonata si in fata autoritatilor singaporeze, sustinand ca masina a fost furata in jurul orelor 02 din noaptea de 15 decembrie 2009. Din aceasta cauza, Ionescu va fi anchetat si pentru fals in declara]ii. Cand politia din Singapore a gasit masina abandonata, ca-n filmele cu fraieri, masina era incuiata. Si nu existau urme de fortare.

Ascuns dupa imunitate

Autoritatile din Singapore - Coroner's Court - au efectuat doar actele premergatoare pentru ca s-au oprit in imunitatea angajatului MAE roman, asa dupa cum si romanii s-au oprit cu cercetarile in imunitatea puscasului marin american care l-a omorat pe Teo Peter. Cercetarile vor fi continuate, insa, pentru identificarea persoanei care se pare ca il acompania pe diplomat in noaptea cu pricina. Acest martor extrem de important se pare ca este o femeie. Identificarea martorului aflat in masina va fi realizat` dupa ce anchetatorii din Romania vor face o comisie rogatorie prin intermediul careia vor solicita si lamurirea acestui aspect.

Romania plateste

Surse judiciare au confirmat pentru ziuaveche.ro ca, pana la aceasta ora, au anun]at constituirea ca parte civila, in dosar, doua persoane: sotia decedatului Tong Kong Wai precum si Ministerul Afacerilor Externe roman. Nu a fost avansata vreo suma exacta. Ranitii, care au scapat din botul bolidului A6 condus de Ionescu, nu au transmis inca aceasta doleanta autoritatilor din Romania, dar totul e posibil, in conditiile in care ancheta este abia la inceput.

Sursa: ziuaveche.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii