Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatii PSD fac afaceri si din Parlament

ro

28 Feb, 2005 00:00 1068 Marime text

Proiecte inghetate

Pentru ca economia face casa buna cu opozitia, cei trei deputati vor face economie si in privinta deplasarilor in judet, si la capitolul audiente, dar cel mai important, vor face economie si in privinta proiectelor si actiunilor

Dupa mai bine de doua luni de cand au devenit deputati, Alexandru Mazare, Corneliu Dida si Eduard Martin au reusit sa-si deschida cabinetul parlamentar. Deoarece bugetul oferit de Camera Deputatilor, aproximativ 35 de milioane /luna pentru fiecare cabinet parlamentar li se pare insuficienta, cei trei deputati ai PSD Constanta au pus-o de-o asociatie si folosesc acelasi cabinet parlamentar. Explicatia lor a fost putin hilara, dat fiind averile consistente pe care se sprijina fiecare: facem economie. Si pentru ca economia face casa buna cu opozitia, cei trei deputati vor face economie si in privinta deplasarilor in judet, si la capitolul audiente, dar cel mai important vor face economie si in privinta proiectelor si actiunilor.

Fondurile pentru Spitalul Judetean au fost "blocate"

Deputatul Corneliu Dida a declarat cam cu jumatate de gura, ca unul dintre proiectele cu care au reusit sa rupa gura targului in campanie electorala - obtinerea de fonduri pentru continuarea lucrarilor de la Spitalul Clinic Judetean - au fost sistate din lipsa de fonduri. Potrivit deputatului, discutiile avute in cadrul comisie de sanatate din care face parte nu l-au convins pe ministrul sanatatii, Mircea Cinteza.Probabil bani pentru spital vor veni, insa numai dupa ce ancheta din dosarul "Sanatatea" va ajunge si la Constanta si dupa ce mai-marii din Consiliul de Administratie al Spitalului, structura din care a facut parte pana nu demult, si deputatul PSD, vor putea justifica cheltuielile pana la ultimul sfant in fata corpului de control al ministerului de resort.Pana atunci, deputatul Dida va incerca sa discute cu factorii de decizie din sanatatea constanteana in vederea imbunatatirii cadrului legislativ in domeniu. Din postura de membru al Comisie de Administratie publica si Mediu, deputatul Alexandru Mazare, pare mai degraba preocupat de cota unica de impozitare, care a "saracit" bugetului local pastorit de fratele sau, Radu cu vreo 27 de procente. El a spus ca va pregati cateva amendamente la acest text de lege, pentru ca si bugetele locale au dreptul la compensatii. Proiectul sau e imbratisat si de celalalt membru al asociatiei, Eduard Martin, care si din postura de parlamentar cocheteaza cu playback-ul.O alta socoteala a Asociatiei deputatilor PSD este sustinerea proiectului Primariei Constanta -Soseaua de coasta -pentru care primarul -presedinte Mazare spera sa "puna mana" pe o finantare cu fonduri europene de vreo cinci milioane de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii