Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jean Constantin va avea un bust in fata Teatrului National Constanta

ro

28 May, 2010 12:48 1720 Marime text

Jean Constantin va avea un bust în faţa Teatrului Naţional Constanţa, instituţia urmând să poarte numele îndrăgitului actor care a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa de la Constanţa. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a trecut, aseară, pe la sicriul lui Jean Constantin, ce a fost adus în foaierul Teatrului Naţional Constanţa (Fantasio), unde a depus o coroană de flori şi a aprins o lumânare. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a depus o coroană de flori la căpătâiul lui Jean Constantin şi a aprins o lumânare. El a spus că, într-o apropiată şedinţă a CJ Constanţa, va propune consilierilor judeţeni ca Teatrul Naţional Constanţa să-i poarte numele îndrăgitului actor, sub titulatura Teatrul Naţional "Jean Constantin".

Îndrăgitul actor constănţean va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Central din Constanţa. Cei care mai vor să îi aducă un ultimul omagiu trebuie să ştie că mai pot face acest lucru până la ora 11.30. Începând cu această oră cortegiul funerar va fi pleca sper Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" unde IPS Teodosie va ţine slujba de înmormântare. În jurul orei 13.00 cortegiul va pleca spre Cimitirul Central.

Mormântul actorului va fi pe aleea principală a cimitirului, acolo unde şi-au aflat odihna veşnică alte personalităţi ale vieţii culturale constănţene, precum Oleg Danovski sau partenerul de scenă al lui Jean Constantin, Gelu Manolache, alături de care a format un celebru cuplu de revistă în Constanţa.

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii