Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua protestelor Peste 60.000 de romani vor picheta Guvernul

ro

19 May, 2010 12:52 930 Marime text

Liderii confederaţiilor sindicale au anunţat că la mitingul de astăzi sunt aşteptaţi 60.000 de participanţi.

La acţiunea de protest, care va avea loc în Piaţa Victoriei din Capitală, între orele 11.00 şi 13.00, vor fi prezente toate categoriile profesionale, inclusiv mineri, circa 1.500, CFR-işti, pensionari, studenţi şi alte categorii sociale nemulţumite de măsurile de austeritate anunţate de Guvern.

De asemenea, la miting vor participa şi sindicatele din presă. Astfel, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a anunţat că se solidarizează şi va participa la acţiunile de protest organizate în Bucureşti de toate confederaţiile sindicale reprezentative la nivel naţional, deoarece consideră că sacrificarea drepturilor membrilor de sindicat reprezintă o măsură ilegală, ce încalcă Constituţia României, Codul Muncii, Contractele colective de muncă şi celelalte norme interne şi internaţionale din domeniul raporturilor de muncă.

Sindicaliştii din ţară au plecat azi-noapte spre Capitală pentru a participa la mitingul de amploare. Ei vor veni în Capitală cu aproximativ 400 de autocare şi vor pleca spre Piaţa Victoriei în jurul orei 9.30, din punctele de intrare în Bucureşti, respectiv dinspre autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa, Rahova, Colentina, Pantelimon, Alexandria, Olteniţei şi DN1. Plecarea coloanelor din punctele de grupare se va face cu antemergător de la Poliţie.

Vor participa la proteste şi angajaţi de la CFR, dar aceştia vor veni cu trenurile şi vor fi preluaţi de jandarmi la ora 9.30, din faţa Gării de Nord.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii