Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Portului Constanţa, serbată în Serbia

ro

22 Sep, 2016 16:25 1830 Marime text
Evenimentul „Ziua Portului Constanţa” a ajuns la cea de-a X-a ediţie în Serbia, astăzi, fiind găzduit de Holiday Inn Hotel din Belgrad şi aşteptat cu interes în egală măsură de partenerii sârbi şi de comunitatea portuară constănţeană. Organizatorul, Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, a marcat totodată existenţa de 120 de ani a Portului Constanţa.
 
Alături de conducerea CN APM SA au participat la eveniment Excelenţa Sa, Ambasadorul României la Belgrad, Oana Cristina Popa, reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor din Serbia, ai Port Governance Agency, delegaţi din Serbia, Croaţia, Bosnia-Herţegovina, Germania, Ucraina, Ungaria, Austria şi operatori importanţi din Portul Constanţa.
 
De la începutul acestui an, până la 31 august, traficul de mărfuri între Portul Constanţa şi Serbia a fost de 3.64 milioane de tone, din care 2,14 milioane de tone îl reprezintă traficul fluvial, iar traficul maritim a fost de 1,5 milioane de tone. În traficul total, ponderea o deţin cerealele, cu peste 2 milioane tone, urmate de îngrăşăminte cu peste 1,03 milioane de tone, minereurile de fier şi deşeurile de fier  0,19 milioane tone. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii