Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Portului Constanţa în Austria Constanţa şi Krems, pe noul Drum al Mătăsii

ro

09 Oct, 2014 15:30 1741 Marime text
A noua ediţie a “Zilei Portului Constanţa la Krems” s-a consumat azi în Austria, eveniment organizat de Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa. Peste 200 de delegaţi din 14 ţări, reprezentând companii de transport naval, logistică, industrie portuară, agenturare, servicii de import-export au luat parte la evenimentul de la Krems, care îşi propune în fiecare an un plan mai eficient de promovare a Portului Constanţa, de identificare a unor oportunităţi de afaceri pentru atragerea traficului de mărfuri pe Dunăre, precum şi stabilirea de noi contacte şi colaborări în acest sens.
 
Ziua Portului Constanţa la Krems s-a bucurat de susţinerea Ambasadei României în Austria, prin Excelenţa sa, Silvia Davidoiu, Ambasadorul României, prezentă pentru a cincea oară la eveniment, dar şi de sprijinul Ministerul Transporturilor, reprezentat de directorul Direcţiei Navale, Viorel Olea. În premieră, la Ziua Portului Constanţa la Krems au participat reprezentanţii porturilor Batumi (Georgia) și Baku (Azerbaidjan), pentru a promova o viitoare conexiune de transport între Marea Caspică şi Europa, prin Marea Neagră, respectiv Portul Constanţa.
 
”Ediţia din acest an este dedicată unei revigorări a Drumului Mătăsii, iar  Constanţa se doreşte a fi puntea de legătură între ţările din Caucaz şi Europa Centrală. Astfel, acest eveniment devenit tradiţional și aşteptat de protagoniştii industriilor de transport îşi măreşte atractivitatea prin invitarea porturilor din Caucaz şi Estul Mării Negre, cu care Constanţa are strânse legături”, a subliniat Alexandru Capatu, reprezentantul Portului Constanţa în Austria.
 
Portul Constanţa face parte dintr-un proces de dezvoltare a unor relaţii bilaterale direcţionate spre realizarea unei reţele complexe de schimburi de mărfuri, România propunându-și să încheie parteneriate solide cu porturi importante din Europa, Caucaz şi Orientul Mijlociu, mizându-se pe poziţia strategică  a portului Constanţa la Marea Neagră şi conexiunea sa cu Dunărea ca avantaj major, în contextul dezvoltării comerţului regional şi global.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii