Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Pompierilor din România va fi sărbătorită şi la Constanţa

ro

10 Sep, 2015 15:24 1416 Marime text
 
Anul acesta, la 13 Septembrie, de  Ziua Pompierilor din România, se împlinesc 167 ani de la luptele din Dealul Spirii. Pentru a marca momentul, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa organizează o serie de manifestări.
Astfel, mâine (11 septembrie), începând cu ora 11:00, în Piaţa Ovidiu – la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie se va desfăşura un exerciţiu demonstrativ de intervenţie a echipajelor profesioniste pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unui seism. În cadrul acestuia se vor simula activităţi de căutare, deblocare şi salvare a persoanelor prinse sub dărâmături. Alături de echipajele de pompieri vor participa forţe ale Jandarmeriei, Poliţiei, Regiei Autonome de Apă, echipe medicale ale UPU-SMURD Constanţa, SAJ Constanţa şi voluntari ai Crucii Roşii – filiala Constanţa.
Activităţile destinate Zilei Pompierilor din România vor continua în 13 septembrie cu un ceremonial militar şi religios, avansări în grad şi se vor încheia cu o defilare, manifestări ce se vor desfăşura tot în Piaţa Ovidiu, începând cu ora 10:00. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii