Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Naţională, celebrată la Liceul Teoretic "Lucian Blaga” din Constanţa (galerie foto)

ro

29 Nov, 2014 21:21 2755 Marime text
Elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga” Constanţa au sărbătorit în devans Ziua Naţională a României, o zi plină de semnificație istorică, în care s-au bucurat de spiritul Unirii în ,,cuget și simțire”. Startul a fost dat de elevii claselor pregătitoare, care au desfăşurat activitatea ,,La mulţi ani, România! Sunt mândru că sunt român!”. Micuții au evocat evenimentul prin pictură, au audiat cântecul patriotic ,,Treceţi batalioane române, Carpații”, sau au interpretat cu entuziasm cântecul ,,Țara mea”.
 
Sărbătoarea a continuat în sala de festivităţi a liceului unde Consiliul Elevilor, de la clasa a III-a până la a XII-a, s-a întrecut în măiestrie prin momentele deosebite: realizarea unei expoziţii de desene, picturi și machete tematice şi un spectacol literar-artistic. Activitatea a făcut parte din proiectul ,,Cunoscând istoria, ne cinstim eroii”.
 
Hora Unirii, de la finalul evenimentului, a încălzit inimile celor prezenți, reamintind de bucuria generației românilor de la ,,Nistru pân’ la Tisa”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii