Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Naţională a României la Alba Iulia Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis românilor

ro

01 Dec, 2014 12:39 1147 Marime text
Aproximativ 500 de persoane participă, astăzi, la deschiderea manifestărilor de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale. Preşedintele ales Klaus Iohannis a ajuns la Alba Iulia, fiind întâmpinat de un grup de localnici îmbrăcaţi în costume populare, care l-au servit cu pâine, sare şi pălincă tradiţională, relatează Mediafax. De asemenea, preşedintele ales al Românei a fost aplacudat de cei prezenţi la eveniment.  

Preşedintele ales, care poartă la gât un fular tricolor, a primit din partea unei ştafete a veteranilor un steag tricolor, pe care l-a înmânat directorului Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, urmând ca steagul să fie expus în muzeu. Ulterior, Iohannis a depus o coroană de flori la bustul Regelui Ferdinand din faţa Catedralei Reîntregirii.

“Ziua de azi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restanţe. România trebuie să aibă obiective naţionale.E nevoie de redescoperirea încrederii. Suspiciunea permaentă, îndoiala, teama, nesiguranţa ne-au îndepărtat unii de alţii, mai ales în ultimii ani. Viitorul îl construim printr-un act de voinţă asumată. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, este mesajul trasnsmis de Klaus Iohannis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii