Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială de luptă împotriva infecției cu HIV/SIDA marcată de elevii de la Liceul „Dragomir Hurmuzescu”, Medgidia

ro

03 Dec, 2014 20:40 2744 Marime text
 
Din data de 1 decembrie 1981, Organizația Mondială a Sănătății a declarat Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA.

Pentru a marca acest eveniment și în acest an școlar, elevii voluntari din clasa a XI-a A de la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, au participat la o sesiune de informare privind prevenția și combaterea infecției cu virusul HIV la sediul ARAS – Asociația Română Anti-SIDA Constanța, în săptămâna 25-29 noiembrie 2014. Cu acest prilej, în data de 2 decembrie 2014, aceştia au realizat, în rândul liceenilor de la Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu Medgidia, o campanie de informare privind modul de transmitere, de infectare, de manifestare și de prevenire, sub deviza: „Pericolul nevăzut din sânge!”

Coordonați de prof. Maria Rusu, prof. Doșlea Vasilica, prof. Daniela Sandu, elevii au distribuit pliante, flyere, fundițe roșii - simbolul campaniei tuturor elevilor din liceu, iar în laboratorul de biologie al liceului au realizat o masă rotundă, la care a participat un public numeros format din elevi din clasele IX-XI și cadre didactice. Tema activității a stârnit un interes deosebit, astfel încât s-a creat o interactivitate continuă, prin numărul mare de probleme discutate, la care elevii voluntari au răspuns prompt, fiind sprijiniți de cadrele didactice coordonatoare.

Activitatea este inclusă în calendarul Programului de Educație pentru sănătate Mens Sana In Corpore Sano, ce se desfășoară pe parcursul acestui an școlar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii