Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială a urbanismului este marcată pe 8 noiembrie

ro

08 Nov, 2015 10:32 2255 Marime text
Ziua mondială a urbanismului sau Ziua mondială de planificare a orașelor este marcată, în fiecare an, la data de 8 noiembrie. Astfel, sunt aduse în prim-plan problemele urbanizării și efectul acestui proces asupra evoluției durabile a societății, dar și a mediului înconjurător.
 
La nivel mondial, în preajma acestei zile, are loc o conferință online, la care participă experți în domeniu. Anul acesta, conferința are drept temă „Regenerarea locuințelor . consolidarea comunităților", potrivit Agerpres. Conferința reprezintă o oportunitate excelentă de a privi asupra planificării urbane dintr-o perspectivă globală, un eveniment care face apel la conștiința cetățenilor și a autorităților publice, în scopul de a atrage atenția privind impactul asupra mediului înconjurător, ca urmare a dezvoltării orașelor și teritoriilor.
 
Stabilită în 2009, conferința online a fost inițiată de un grup de profesioniști din întreaga lume, care au dorit crearea unei acțiuni la nivel internațional pentru a marca această zi. Conferința a devenit, cu timpul, un eveniment-cheie al principalilor actori în acest domeniu.
 
Ziua mondială de planificare a orașelor este aniversată începând din 1949, în peste 30 de țări, la inițiativa profesorului Carlos Maria della Paolera, de la Universitatea din Buenos Aires, cu scopul de a veni în sprijinul societății, atât la nivelul cetățenilor, cât și al specialiștilor în urbanism și amenajarea teritoriului, ce caută soluții pentru organizarea orașelor fără afectarea mediului înconjurător
 
Sursa foto: www.activenews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii