Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială a turismului. „Când călătorim, întâlnim oameni noi, locuri noi, idei noi”

ro

27 Sep, 2016 08:03 1819 Marime text
La 27 septembrie, cele 150 de țări membre ale Organizației Mondiale a Turismului sărbătoresc, în fiecare an, Ziua mondială a turismului.
 
Reprezentanții UNWTO stabilesc o temă anuală de dezbatere și o țară gazdă în fiecare an, punând în prim-plan probleme de actualitate.
Tema propusă pentru acest an este „Turismul pentru toți!" („Tourism4all! — promoting universal accessibility"), iar orașul și țara gazdă — Bangkok, Thailanda, se menționează pe site-ul wtd.unwto.org.

În mesajul de Ziua Mondială a Turismului, secretarul general UNWTO, Taleb Rifai, a menționat că turismul a cunoscut o revoluție în ultimii 50 de ani și că, în 1950, existau 25 de milioane de turiști în lume, iar în prezent există aproximativ 1,2 miliarde de oameni care călătoresc în lume.

„Când călătorim, întâlnim oameni noi, locuri noi, idei noi. De multe ori, percepția noastră asupra lumii se schimbă (...). Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că pentru multe persoane o călătorie în scop turistic poate fi un proces destul de dificil. Se estimează că 15% din populația lumii trăiește cu o anumită formă de dizabilitate, reprezentând un miliard de oameni din întreaga lume în imposibilitatea de a se bucura de privilegiul de a cunoaște alte culturi, noi experiențe și de a explora noi puncte de interes", spune secretarul general UNWTO, Taleb Rifai, citat de Agerpres.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii