Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Sindromului Down va fi celebrată şi la Constanţa

ro

19 Mar, 2012 12:27 1474 Marime text

Ziua Mondială a Sindromului Down în România se va susţine simultan în 18 oraşe din România, dar şi la sediul Naţiunilor Unite

În acest an este pentru prima dată când părinţii persoanelor cu sindrom Down din România, constituiţi sau nu în organizaţii neguvenamentale din 18 oraşe din ţară şi anume: Arad, Băileşti, Bacău, Baia Mare, Botoşani, Bucureşti, Câmpina, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Hunedoara, Iaşi, Oradea, Paşcani, Reghin, Reşiţa şi Timişoara, marchează simultan în data de 21 martie 2012, Ziua Mondială a Sindromului Down promovând acelaşi mesaj şi desfăşurând activităţi adresate aceluiaşi tip de audienţă - doctori, profesori, politicieni - prin lansarea campaniei de conştientizare:

"Hai să ne cunoaştem şi să recunoaştem, sindromul Down". Copiii, tinerii şi adulţii cu sindrom Down din România vor fi gazdele evenimentului organizat în oraşul în care trăiesc şi îşi vor dovedi abilităţile intelectuale, artistice şi sportive prezentând alocuţiuni, spectacole şi competiţii în faţa publicului divers. La Constanţa, cu sprijinul Consiliului Judeţean, Asociaţia Down Est din România - ADER organizează evenimente la Biblioteca Judeţeană I. N. Roman în 20.03 2012 şi la Centrul de Zi din Al. Fragilor nr. 1 în 21.03.2012. Copii şi tineri cu Sindrom Down din ADER prezintă momente artistice alături de prietenii lor din 7 şcoli partenere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii