Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondiala a libertatii presei RSF publica lista celor 40 de "pradatori ai libertatii presei"

ro

03 May, 2010 13:44 1123 Marime text

Organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF) a publicat astăzi, cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei, lista actualizată a celor "40 de prădători", care include lideri politici, religioşi sau organizaţii teroriste care atacă în mod sistematic munca ziariştilor.
"Puternici, periculoşi, violenţi, ei se situează deasupra legilor", subliniază organizaţia nonguvernamentală.

Nu mai puţin de 17 şefi de stat şi de guvern figurează pe această listă, alături de o serie de forţe armate, organizaţii criminale, mafiote sau teroriste. Preşedinţii Chinei, Hu Jintao, Iranului - Mahmoud Ahmadinejad, Rwandei - Paul Kagame, Cubei - Raul Castro, dar şi premierul Rusiei, Vladimir Putin, îşi dispută această tristă onoare cu FARC, ETA sau forţele israeliene şi palestiniene.

În top intră şi "miliţiile private" din Filipine, după masacrul a cincizeci de persoane, dintre care 30 erau ziarişti, în provincia Maguindanao, în 23 noiembrie 2009.

RSF reaminteşte că "de la începutul anului, nouă ziarişti au plătit cu viaţa libertatea de expresie şi aproape 300 de profesionişti ai presei şi cetăţeni ai internetului sunt în prezent în puşcărie".

Sursa: hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii