Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mamei sarbatorita, anul acesta, pe 2 mai

ro

02 May, 2010 16:01 1182 Marime text

Ziua Mamei va fi marcată, începând de anul acesta, în prima duminică a lunii mai, iar Ziua Tatalui în duminica viitoare.

Legea nr. 319/2009 privind instituirea Zilei Tatălui şi a Zilei Mamei a fost iniţiată de deputatul PDL Cluj, Mircia Giurgiu, şi va fi aplicată anul acesta pentru prima dată.

„Instituirea Zilei Tatălui şi a Zilei Mamei reprezintă un demers firesc şi un gest de normalitate în societatea românească, în condiţiile în care ONU a instituit Ziua Internaţională a Familiei în data de 15 mai, astfel că din prima duminică a lunii mai şi până la 1 iunie vom aveam o lună dedicată sărbătoririi familiei', a declarat Giurgiu, iniţiatorul legii.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de promulgare a Legii pentru instituirea Zilei mamei şi a Zilei tatălui în octombrie anul trecut.

Ziua mamei este sărbătorită în 70 de state în a doua duminică a lunii mai, iniţiatorii apreciind că, în condiţiile în care nu există în plan mondial celebrarea Zilei tatălui, iniţiativa marcării unui astfel de moment ar trebui marcată tot în luna mai, în prima duminică.

Sursa: agerpres

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii