Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Mării Negre, sărbătorită la INCDM „Grigore Antipa“. Când va avea loc evenimentul

ro

25 Oct, 2017 17:17 2208 Marime text

 
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța marchează vineri, 27 octombrie 2017, de la ora 13:00, ”Celebrarea Zilei Internaționale A Mării Negre”.

Ziua de 31 octombrie a fost declarată Ziua Internațională a Mării Negre la 31 octombrie 1996, când cele șase țări riverane - Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia și Ucraina - au semnat Planul Strategic de Acțiune (PSA) pentru Marea Neagră, un document ce conține cel mai complet set de strategii și măsuri pentru salvarea și reabilitarea zonei.

Vom celebra acest eveniment printr-o manifestare academică de înaltă ținută, în cadrul căreia se vor prezenta principalele preocupări ale INCDM „Grigore Antipa“, implicarea în coordonarea Clusterului Dunăre - Delta Dunării - Marea Neagră – 3DBS, precum și activitățile și rezultatele obținute în cadrul unor proiecte internaționale de planificare spațială maritimă (Platforma UE-MSP, MARSPLAN BS, ECOAST).


Reprezentanți ai Facultății de Ştiinţe ale Naturii și Ştiinţe Agricole vor susține o serie de prezentări referitoare la diferitele componente ale ecosistemului marin, la eveniment fiind invitați și studenți care doresc să urmeze o carieră în cercetare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii