Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internațională a fericirii

ro

20 Mar, 2015 08:31 4512 Marime text
Ziua internațională a fericirii este marcată, anual, la data de 20 martie. A fost proclamată de Adunarea Generală a ONU în rezoluția 66/281 din 12 iulie 2012, cu scopul de a evidenția faptul că fericirea și starea de bine sunt țeluri și aspirații omenești universale, informează Agerpres.

Drept urmare, ele trebuie incluse și recunoscute ca priorități de către factorii de decizie politică. Inițiativa marcării acestei zile a aparținut Regatului Bhutan, care, la începutul anilor '70, a înlocuit Produsul Intern Brut cu un alt indicator al bunăstării populației, numit „Fericirea Națională Brută".

În anul 2015, Fundația Națiunilor Unite, împreună cu artistul Pharell Williams, organizează, la 20 martie, un eveniment la sediul ONU din New York, la care sunt invitați să participe, în special, tineri. În discursurile lor, Pharell Williams, Philippe Cousteau și Sylvia Earle, ultimii doi sunt experți în climatologie, vor sublinia influența schimbărilor climatice asupra fericirii și bunăstării populației, aceasta fiind tematica ediției din 2015 a Zilei internaționale a fericirii. Se va explica modul în care schimbările climatice sunt unul din factorii declanșatori ai unor fenomene meteo extreme, precum furtuni, inundații și secetă, toate având un impact extrem de negativ asupra satisfacției de viață a oamenilor afectați.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: doxologia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii