Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua europeană maritimă

ro

20 May, 2015 08:16 1016 Marime text
Uniunea Europeană a declarat data de 20 mai ca fiind Ziua maritimă europeană. Aceasta oferă ocazia de a pune în evidență rolul crucial pe care îl au oceanele și mările în viața cotidiană a tuturor cetățenilor UE, nu doar în cea a comunităților costiere, ci și în dezvoltarea durabilă a Europei și în ocuparea forței de muncă în general, scrie Agerpres.

Pe baza unei propuneri a Comisiei Europene, această zi dedicată mării reprezintă și o platformă de dezbateri pentru a încuraja gestionarea mai bună a zonelor costiere, a mărilor și a oceanelor de către toți cetățenii și toate părțile interesate.

În România este marcată prin organizarea celei de-a V-a ediții a Forumului Inovării Social-Economice Dunăre-Marea Neagră, în zilele de 28 și 29 mai 2015, la Palatul Parlamentului.

Cu același prilej, cele mai inovative idei, proiecte, inițiative și rețele cu vocație dunăreană vor fi evidențiate și răsplătite prin atribuirea, în urma unei selecții internaționale prealabile, a Trofeelor "Black Sea — Danubian Social & Economic Innovator" (2015).



Sursa: Agerpres
Sursa foto: caleaeuropeana.ro                                        
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii